Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Krapović: Potezi Ure nemaju ni političko ni logičko utemeljenje

On je reagovao na saopštenje političke direktorice Ure Ane Novaković Đurović koja je kazala da su Demokrate mjesecima kočile izbor Tužilačkog savjeta.

Potezi Ure nemaju ni političko ni logičko utemeljenje već je riječ o skriveoj agenda, naveo je potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović pitajući da li manjinskom vladom stranka Dritana Abazovića dobija više funkcija ako ih podrži DF ili uvode DPS u vlast ako ih podrži najjača opoziciona partija.

On je reagovao na saopštenje političke direktorice Ure Ane Novaković Đurović koja je kazala da su Demokrate mjesecima kočile izbor Tužilačkog savjeta.

“Nisu ovdje problem ni vizije ni svjetonazori, nego je problem u potezima koje vuče politički subjekt u čije ime govorite. A ti potezi jednostavno nemaju ni političko, ni logičko utemeljenje, pa je,barem meni jasno da je po srijedi nešto drugo, neka skrivena agenda. Utemeljenje je dakle -dil. Naravno, poznato Vam je da je u Crnoj Gori – bez izuzetka – sve skriveno na kraju otkriveno, pa tako i ova papazjanija nazvana manjiska Vlada”, naveo je Krapović.

Demokrate, kako je kazao, za sve vrijeme nijesu uslovile niti jednu jedinu odluku.

“To ste radili vi iz URA, zajedno sa koautorima tužilačkih zakona, a usput ste dogovorili i partijski TS. Međutim, tako nešto srećom nije prošlo. E sada, kada smo dobili nezavisan i kredibilan TS, i tužilaštvo treba konačno da nepristrasno obavlja svoju funkciju, vi sad odjednom rušite ovu Vladu i pravite novu,sa DPS-om!? Vrlo evropski, nema šta”, naveo je Krapović u reagovanju.

On je poručio da, prije nego kažete da je to vlada bez DPS-a i DF-a, “složićete se vjerujem sa neoborivom matematikom da onaj koji bira Vladu, istu politički “drži u šaci”, je li tako”?

“Takođe, nije vam prihvatljiva ova sadašnja, takođe sustinski manjiska Vlada, jer ni DF, ni SNP, ni “Mir je naša nacija” nisu u njoj. Ipak, prihvatljivo vam je da i tu novu opet manjiski podrži DF? Pa vas pitam, šta bismo sa tom manjinskom Vladom novo dobili? Više funkcija za GP URA u slučaju da je samo DF podrži, ili uvođenje DPS-a u vlast u slučaju da je DPS podrži”, dodao je Krapović.

Dalje, objašnjava, “navodite da je ova Vlada zaustavila i blokirala EU integracije te da je treba mjenjati, očigledno zaboravljajući da ste je upravo vi zajedno sa Krivokapićem sastavili, i u konceptu i personalno”!

On je ocijenio da su takvim potezom postupili ne samo antievropski, nego i antidemokratski, jer ruše izbornu volju građana Crne Gore.

“Šta je uzrok tome neka građani sami zaključe. Ima različitih mišljenja, neko kaže da je uzrok tome činjenica da tužilaštvo treba konačno da krene da radi svoj posao, dok recimo premijer pominje neke banane. Kako god bilo, budite uvjereni da će Demokrate raditi isključivo po agendi građana Crne Gore, a nikako po agendi iz Splendida”, poručio je Krapović.

Prema njegovim riječima, zbog nezapamćeno velikog interesovanja građana, dobro bi bilo da objasnite kako planirate da izaberete pravosudne institucije, donesete Zakon o porijeklu imovine i odblokirate Crne Goru sa onima koji su tvorci „hibridnog režima“ i sistema u kojem caruje „endemska korupcija“?

“Kad smo već kod EU integracija, podsjećam vas da je Skupština Crne Gore koju vodi predsjednik Demokrata dobila nepodijeljene pohvale i priznanja sa svih međunarodnih adresa, uključujući Izvještaj EK,kao i Rezoluciju POSP-a. Šta su ocjene partnera za vaš dio odgovornosti, preciznije, za Vladu, za koju ste već sami dali vrlo negativnu ocjenu”, dodaje potpredsjednik Demokrata.

On se upitao kako je, i na osnovu čega to DPS odjednom prihvatljiv kad je u decembru javno rečeno da „sa ovakvim DPS-om URA neće imati ništa“? DPS-om koji nije glasao za budžet, reformske zakone i socijalne zakone čiji smo tvorci mi, a koji su građanima Crne Gore značajno unaprijedili kvalitet života.

Kako je ocijenio, kratak put od „nećemo imati ništa sa DPS-om“ do „da, naravno“ se ne može objasniti onim 208 hiljada građana Crne Gore koji su rekli da DPS ne može da čini i bira vladu!

“Na kraju, mi koji smo pisali Sporazum tri koalicije o spoljnopolitičkim prioritetima, uvjek predlagali i glasali ono što jesu evropski standardi i vrijednosti, uvjek se borili i izborili protiv pećinskog nacionalizma,zaslužili smo epitet prozapadne i proevropske partije, bez lažne skromnosti. Tako ćemo i nastaviti bez obzira na sve prepreke i pokušaje ne prekrajanja, već drskog rušenja izborne volje građana Crne Gore”, kazao je Krapović u reagovanju.

On jenaveo da se rješenje se samo po sebi nameće, a to je “odlučna demontaža ostataka hibridnog režima a ne koalicija sa njima. I kada se prođe ta neophodna katarza, biće ne samo 49, nego i više poslanika koji će rasterećemo izglasati sve što je potrebno da Crna Gora ide naprijed, da imamo vladavinu prava konačno i da nikoga ne hapsi twiter nalog bilo kojeg političara, već da svi dobiju tačno ono što im je zakon namjenio. Ni manje ni više”.

“Nego da vas na samom kraju pitam: zašto nećete da kažete ko je nudio 21 milion”, zaključio je Krapović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinjanka
18.01.2022-21:41 21:41

Vidi ove splacine Cetnicke prvo prijeti  Abazovicu- pa laze -pa podvaljuje — Stara Crnogorska Pjevaj Maro pjevaj Garo PO MANJE CES PO MANJE CES DOK KOD MENE DODJES !
1-URA da kaže, ko im je 3. decembra prošle godine (Abazović javno potvrdio) ponudio 21 milion eura za promjenu izborne volje građana.
7.- URA da kaže zašto je obmanula javnost tvrdnjom da nije pregovarala sa DPS, dok je sinoć Pavićević potvrdio da je bilo više pregovaračkih susreta?