Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Krapović: Carević je odavno dio građevinskog lobija

Na kraju, vrlo je čudno da gospodin Carević ne zna da pročita situaciju u DUP-u Budva Centar, iako mu je Sekretarijat za urbanizam dao izjašnjenje po njegovom zahtjevu. Međutim, očigledno vrlo dobro zna Nacrt Prostornog plana Opštine Kotor, gdje mu je ucrtano sve što je  godinama nelegalno gradio i zaposjeo, dakle: i poljoprivreda (štale i postrojenja), i turizam (vile, hotel) i kamenolom i nelegalna deponija

Dragan Krapović, potpredsjednik Demokrata oglasio se na pisanje Dnevnih novina koje su danas objavile da je predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević zbog opstrukcija u radu spreman da smijeni neke načelnike i rukovodioce opštinskih službi.

foto Dan

Saopštenje Krapovića prenosimo u cjelosti: 

Nakon posljednjeg istupa gospodina Carevića, kao i poruka koje, po pravilu, šalje preko režimskih medija  i policijskih biltena, prinuđeni smo da nastavimo javnu polemiku, polemiku kojoj je mjesto bilo u SO Budva.

Mi ćemo, za razliku od kolega iz DF-a i Madura iz Krimovice, baratati isključivo činjenicama, a ne neistinama i uvredama, kao oni.

Prvo da se osvrnemo na optužbe o nedonošenju planova: sva crnogorska javnost zna da je Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata donešen i stupio na snagu u oktobru 2017-e godine, a ne u januaru 2019–e godine.

Takođe, na čelu Agencije za planiranje prostora Opštine Budva, prije nego je pomenutim Zakonom ukinuta, bio je gospodin Nenad Kordić, 14-i na listi DF-a na lokalnim izborima u Budvi. Najlakše bi bilo da njega optužimo da nije radio svoj posao i da zato planovi nisu mogli biti donešeni. Međutim, notorna je činjenica da su upravo kolege iz DF-a, na čelu sa gospodinom Carevićem, cijelo vrijeme protiv mijenjanja planova.

Naravno, poznato je da je Carević čovjek građevinskog lobija odavno, još od vremena kada je sa svojim suseljaninom, Svetom Marovićem, dogovarao plato na Jazu i dobijanje opštinskih  poslova  mimo zakona i javnih nabavki, što je javno priznao.

Nevjerovatno je da Carević  javno kaže da su planovi katastrofalni i kriminalni, ali da se moraju sprovoditi! Carević nikad neće podržati stavljanje van snage DUP-ova, a da je to istina svjedoči Inicijativa za stavljanje planova Budva, Bečići i Petrovac van snage, koju je polovinom prošle godine podnio odbornik Džaković i koju su  pored njega jedino Demokrate potpisale.

Takođe, jako je čudno da predsjednik Opštine, kao ni svi novi-stari savjetnici u kabinetu ne mogu da pročitaju plan i da vide da je upravo na dijelu parcele gdje oni afirmišu gradnju kula, planiran kongresni centar i kongresni hotel. Dakle, upravno na tom dijelu je namjena T1C – površine za turizam – kongresni hotel, dok je na drugom dijelu namjena CD4, dakle – centralne djelatnosti, u prevodu – poslovna zgrada.

Nadalje, DUP nije precizirao fizičku preraspodjelu sadržaja već to treba da Idejno rješenje precizira, pa obavještavamo gospodina Carevića i eksperte u njegovom kabinetu da bi realizacijom MIA Budva  bilo potrošeno 70% ukupne BGRP za cijelu parcelu, dakle – ne bi ostalo dovoljno za kongresni centar, čak i kad bi mogao  da se gradi na drugom dijelu parcele.

Na kraju, vrlo je čudno da gospodin Carević ne zna da pročita situaciju u DUP-u Budva Centar, iako mu je Sekretarijat za urbanizam dao izjašnjenje po njegovom zahtjevu. Međutim, očigledno vrlo dobro zna Nacrt Prostornog plana Opštine Kotor, gdje mu je ucrtano sve što je  godinama nelegalno gradio i zaposjeo, dakle: i poljoprivreda (štale i postrojenja), i turizam (vile, hotel) i kamenolom i nelegalna deponija.

Gospodine Careviću, ovi iz DPS-a i Vlade Crne Gore nekako čudno pišu „ugroženi Srbin“.

Carević je, osim problema koje ima sa koalicionim partnerima, u posljednje vrijeme u fokusu javnosti i oko slučaja plaže Ploče. Kako mediji prenose, plaža Ploče čiji je do prošle godine zakupac bio Nebojša Carević, brat gradonačelnika Budve, još nije data u zakup. Plaža Ploče početkom maja radila je bez validne dokumentacije i važećeg ugovora,  što su tada utvrdile i nadležne inspekcije. Međutim, nakon toga, inspekcije nijesu preduzimale ništa drugo. Jednom riječju bezakonje.  

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve