Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Krapović poručuje Abazoviću: Ala ste ga opravili, svaka vam čast

Krapović ističe da je Đurović takođe nelegitimna predsjednica Skupštine, izabrana protivno Ustavu, a na osnovu Sporazuma sa DPS-om i uz njihovu podršku dominantno

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović danas kaže da nema Ustavnog suda. Međutim, poslanici URA-e nisu glasali ni za jednog od 18 kandidata za sudije Ustavnog suda. Da li je moguće da nijedan od kandidata ne zavrijeđuje podršku poslanika URA-e? Prije bih rekao da je posrijedi nešto drugo – bježanje od izbora po svaku cijenu, pa i po cijenu institucionalnog sloma države i sistema, kazao je poslanik Demokrata Dragan Krapović.

Abazović je danas kazao da nema Sudskog savjeta.

“Međutim, poslanici URA-e nisu htjeli dijalog i dogovor oko izbora članova Sudskog savjeta jer, da je bilo spremnosti za istinski dijalog i dogovor, mogli smo već danas imati kompletiran i kredibilan sastav Sudskog savjeta i, po uzoru na Tužilački, imali bi započetu reformu u sudstvu Crne Gore. Ne, oni (i SNP) su se odlučili za parcijalan dogovor, tj. dil sa DPS-om oko Sudskog savjeta, dok nas istovremeno ubjeđuju da sa DPS-om nema borbe protiv kriminala i korupcije. Zvuči vam poznato? Pa to smo mi njima rekli kada su sa DPS-om krenuli u borbu protiv kriminala i korupcije i deblokadu pravosudnih institucija”, ističe Krapović.

Zatim je dodao.

“I šta imamo danas? Imamo težu situaciju i veću krizu nego prije nekoliko mjeseci! Takođe, gospodin Abazović lamentira nad padom njegove DPS-URA-SNP Vlade, a šta je očekivao – da podržavamo nelegitimnu, protivustavnu Vladu koja je formirana suprotno volji građana od 30. avgusta 2020. godine, Vladu koja je dogovorena sa DPS-om i koju je u Skupštini Crne Gore dominantno podržavao DPS i režim koji smo porazili?”, pitao je Krapović.

Abazović je kazao i da bi loša bi poruka bila da Danijela Đurović bude smjenjena.

Krapović ističe da je Đurović takođe nelegitimna predsjednica Skupštine, izabrana protivno Ustavu, a na osnovu Sporazuma sa DPS-om i uz njihovu podršku dominantno,

Drugo, dodaje, za ovo kratko vrijeme pokazala je da nije kadra voditi Skupštinu Crne Gore.

“Naime, praktično svaka sjednica u njenom mandatu je zakazivana protivno Poslovniku i procedurama. Treće, gospođa Đurović je jedan od glavnih krivaca za neustavni zakon o bježaniji od izbora, a posebnu ulogu je takođe imala kod donošenja takozvanih „zetskih zakona“, kojima je nanijeta velika šteta Zeti i Zećanima! Na kraju, njenom smjenom bi na čelo Skupštine došla potpredsjednica Bošnjak, sa punim legitimitetom većine koja odražava volju građana Crne Gore koja je iskazana na izborima 30. avgusta 2020. godine, ali bi takođe bio postignut potpuni neophodni reset i anuliranje političkih odluka nelegitimne većine predvođene DPS-om! Tek nakon toga možemo dalje”, ističe Krapović.

Dakle, dodaje on, prije samo nekoliko mjeseci, građani Crne Gore, domaća i međunarodna javnost su zasipani pričama o magičnim brojevima 54, pa 49 i pričama o deblokadi evropskih integracija Crne Gore, o izgradnji institucija i pravosudnoj reformi, pričama o inkluzivnosti i pomirenju te smirivanju tenzija i podjela u društvu, itd.

“Danas od svega toga nije ostalo ništa, sve što se postiglo je ta premijerska i nekoliko ministarskih fotelja – zapalile se, što bi jedan kolega rekao! Danas se jasno vidi ko je bio u pravu, tako da mi ostaje da čestitam na današnjem priznanju da smo bili u pravu i poručim gospodinu Abazoviću – ala ste ga opravili, svaka vam čast”, zaključuje Krapović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Fatima
31.08.2022-02:36 02:36

Samo da ne gledamo onu zlu URA-koliko su neskolovani i bruka ko nam je VODIJO CG SRECA PA KRATKO!