Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Krapović: Bečić neće bježati od kandidature ako to bude želja organa partije

Krapović je istakao da je ''Evropi sad'' ponuda na stolu, ali ne zadugo.

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović kazao je da će do kraja nedjelje na sjednicama organa partije se odrediti prema predsjedničkim izborima, zakazanim za 19. mart, te da će imati svog kandidata, ukoliko ne bude dogovora sa Pokretom “Evropa sad” da nastupe sa zajedničkim.

“Vjerujem da će, ukoliko ne bude dogovora sa Pokretom “Evropa sad”, Demokratska Crna Gora izaći sa svojim. Da li će to biti predsjednik partije Aleksa Bečić, to je do njega i prijedloga Glavnog odbora i Predsjedništva partije. Bečić je sluga građana Crne Gore, uvijek je spreman da bude na braniku demokratske Crne Gore. Vjerujem da neće bježati od kandidature, ukoliko bude to želja organa partije”, rekao je Krapović u Jutarnjem programu TVCG.

On je istakao da je “Evropi sad” ponuda na stolu, ali ne zadugo.

“Vrijeme ide i odluke će se morati donijeti. Prihvatićemo svaku vrstu dogovora. Smatramo da je naša ponuda bila usmjerena na opšti boljitak i da bi to donijelo pobjedu tog kandidata na predsjedničkim izborima, ali i tog političkog bloka na parlamentarnim izborima”, poručio je Krapović.

Krapović je rekao i da je političkim kompromisom postignuta saglasnost za izbor tri kandidata za sudije Ustavnog suda.

“Poslije šest javnih poziva došlo se do kompromis koji je pokazao da imamo kapacitet da odblokiramo najvažniji proces i najvažniju sudsku instiancu. Imamo tri kredibilne kandidatkinje za sudije Ustavnog suda”, rekao je Krapović u Jutarnjme programu TVCG.

On je rekao da će se napraviti napori između manjinskih stranaka i postalih stranaka da dobijemo i četvrtog sudiju.

“To bi bio veliki korak naprijed u odnosu na krizu koju imamo”, rekao je Krapović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
02.02.2023-09:43 09:43

Demokrate moraju pokazati da barem malo imaju digniteta, malo ponosa i da se ne ponižavaju moljakanjem da ih neko odšlepa u parlament. Ponašate se u skladu sa onom narodnom da je govno slađe od smrti, što vam samo šteti…

RIR
02.02.2023-11:45 11:45

…što doživje CG da je kandidat za Predsjednika –TE orijentacije…