Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Kovačević: Zoronjić potvrdila da URA nastavlja pogubnu politiku

Prema riječima Kovačevića izjava Zoronjić je samo nastavak priče o ''dva ekstremizma'', kojim se, kako kaže, ''želi cijeli narod i to crnogorski predstaviti kao bomba u temeljima Crne Gore''

Izjavom poslanice URA-e Suade Zoronjić da su Crnogorci izvršili genocid početkom 20. vijeka je samo potvrdila da ona i njena partija nastavljaju slugansku, izdajničku i pogubnu politiku kojom se želi ugasiti Crna Gora kao nezavisna, slobodna i nadasve demokratska država, ocijenio je izvršni koordinator Kluba 21 , GI ,,21.maj “ Malik Kovačević.

Prema riječima Kovačevića izjava Zoronjić je samo nastavak priče o “dva ekstremizma”, kojim se, kako kaže,” želi cijeli narod i to crnogorski predstaviti kao bomba u temeljima Crne Gore” .

“Kao neko ko baštini bez rezerve građanske i evropske vrijednosti duboko osuđujem i protivim se ovakvom narativu kojim se ujedno i revidira i relativizuje istorija . Vjerovatno g-đa Zoronjić želi ovom izjavom da zabašuri njen postupak od prije nekoliko dna kada je svojom uzdržanošću prilikom glasanja za kandidate za sudije Ustavnog suda omogućila dalju blokadu pravosudnih institucija i pored uporne priče iz partije kojoj pripada da želi odblokirati procese , institucije i ispuniti evropsku agendu . Neće biti da smo toliko naivni da ne uvidimo još jednu nedosljednost, u moru nedosljednosti URA-e i njenih funkcionera”, pojasnio je Kovačević.

Ovo što radi Zoronjić je, smatra on, dio unaprijed pripremljene “strategije kvarenja odnosa Crnogoraca sa svojim susjedima sa kojim gaje tradicionalno dobre odnose”.

“Svakodnevno kidišu na odnose Crnogoraca i Albanaca, sada su na redu Bošnjaci. Cilj je izolovati Crnogorce i dovesti ih u položaj zavisnosti prema Srbiji. Ovako izolovana Crna Gora bi trebalo da opet posluži Srbiji u sramnim namjerama u regionu. E pa, prevarili ste se gospodo. Opametili smo se i sazreli i odlično vidimo što je iza vaših providnih namjera za koje koristite “lojalne” Albance i Bošnjake, na isti način na koji ih je koristio Milošević. Srećom, i tada i sada se takvi mogu prebrojati na prste jedne ruke”, zaključio je Kovačević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve