Današnji događaj na Cetinju ostaće usamljeno ostrvce u moru pravoslavne Crne Gore, poručuju iz DF-a.

Marko Kovačević

Grupa građana organizovala je danas na Cetinju protestnu šetnju od spomenika Lovćenska Vila do kružnog toka na izlazu iz grada zbog najavljenog sjutrašnjeg molebana i litije Srpske pravoslavne crkve u Prijestonici. Iz Mitroplije crnogorsko-primorske SPC ranije danas je saopšteno da je najavljani dogadjaj otkazan iz bezbjednosnih razloga.

“Cilj ovakvih okupljanja jeste da se definitivno raskrsti sa njegoševskom Crnom Gorom i da se krene putem unijaćenja i kroatizacije naše zemlje. Sreća pa će današnji događaj na Cetinju ostati usamljeno ostrvce u moru pravoslavne Crne Gore koja se vraća Njegošu, Svetom Petru i Svetom Vasiliju”, poručio je portparol NSD-a i funkcioner DF-a Marko Kovačević.

On kaže da se Cetinje danas upisalo u istoriju, kako ističe Kovačević, “beščašća novim antipravoslavnim i antinjegoševskim skupom”.

“Ali već sjutra veče Njegoševa Crna Gora izlazi na ulice gradova i pokazuje da je ovo pravoslavna zemlja, a ne zemlja guvernadurovića koji su izdali pravoslavlje. Takvi pokušaji više neće proći, jer je osim ovog današnjeg izuzetka narod jedno u svojoj Crkvi”, zaključio je Kovačević.

Komentari

avatar