Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Kovačević: Umjesto da odlučno osudi svoje ministre, Abazović proziva demokratsku javnost što im nije aplaudirala

On je kazao da se Abazović zanima i piše o moralu u politici, te dodao, te ocijenio da se onaj koji mu je o tome objavio i knjigu bacio pare, a oni koji su bili na nedavnoj promociji gubili su vrijeme

Izvršni koordinator Kluba 21, omladinske organizacije Građanske inicijative “21. maj”, Malik Kovačević kazao je da su Daliborka Uljarević iz Centra za građansko obrazovanje i Marko Pejović iz Građanske inicijative “21. maj” bili u pravu, kada su rekli da je upravo Dritan Abazović poslao svoje ministre na proslavu datuma od kojeg je započelo etničko čišćenje i ratni zločini u Bosni i Hercegovini i da obmanjuje javnost da o tome nije ništa znao.

U prilog tome, dodaje Kovačević, govori i, današnja izjava Abazovića pri posjeti državnoj kompaniji Plantaže.

“Umjesto da odlučno osudi svoje ministre, Abazović proziva demokratsku javnost što im nije aplaudirala kada su glumjeli civilizovanost. Učešće na proslavi tzv. praznika Republike Srpske zapravo je eskalacija poricanja i relativizovanja prošlosti koju ne smije i ne treba da toleriše nijedan odgovoran i razuman politički lider”, poručio je Kovačević.

On je kazao da se Abazović zanima i piše o moralu u politici, te dodao, te ocijenio da se onaj koji mu je o tome objavio i knjigu bacio pare, a oni koji su bili na nedavnoj promociji gubili su vrijeme.

“Abazović je šampion manipulacije. Kao neko ko pripada korpusa ljudi koji najoštrije osuđuje genocid, svaku saradnju i druženje sa Abazovićem, dok je ovakav kakav je, prepoznavaću kao saučesništvo i odobravanje relativizacije odgovornosti i prošlosti”, naveo je Kovačević.

On je pozvao mlade u Građanskom pokretu URA da okrenu leđa takvom lideru čiji nastupi doprinose sijanju i širenju straha, nepovjerenja i mržnje i udaljuju naše narode i društva od pomirenja i prihvatanja istine o prošlosti.

“Priznavanje i prihvatanje prošlosti je suštinski korak ka ponovnoj izgradnji povjerenja, a pomirenje znači odbacivanje negiranja genocida i ratnih zločina u Bosni i Hercegovini”, zaključuje Kovačević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve