Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kovačević: Svakoga ko ne misli kao Selaković smatramo za neprijatelja

Nezamislivo je da bilo koji Srbin, poštujući istorijske činjenice i istinu, izjavi nešto drugo po tom pitanju. To je opšta istina i zvanična Srbija nije dužna da bilo kome objašnjava šta je njen predstavnik Selaković mislio u svojoj izjavi

Izjava generalnog sekretara predsjednika Srbije Nikole Selakovića o Crnoj Gori kao ”klasičnoj srpskoj državi” je jedina moguća izjava koja se u tom smislu može dati o tome šta je Crna Gora bila u prošlosti, smatra portparol Nove srpske demokratije Marko Kovačević. 

“Nezamislivo je da bilo koji Srbin, poštujući istorijske činjenice i istinu, izjavi nešto drugo po tom pitanju. To je opšta istina i zvanična Srbija nije dužna da bilo kome objašnjava šta je njen predstavnik Selaković mislio u svojoj izjavi. To je zdravorazumski stav i na ličnom i na državnom planu i Selaković ga je iznio kao jednu notornu činjenicu i jasan argument. Samo oni koji su protiv istine i oni koji ne misle dobro Crnoj Gori mogu dati drugačiju izjavu u vezi toga šta je Crna Gora bila.”, kaže on.

On poručuje da Srbi iz Crne Gore, svaki drugačiji stav zvaničnih vlasti iz Srbije od onoga koji je iznio Selaković smatraju kao neprijateljski i drže za najgoru vrstu podilaženja crnogorskim separatističkim vlastima.

“Zanimljivo je da režimski mediji u Crnoj Gori za obračun sa ovim stavom koji je iznio Selaković, opet za sitnu apanažu angažuju analitičare iz Beograda i Srbije, poput izvjesnih Perovića i Janjića, koji pokušavaju da relativizuju i ublaže riječi koje je izrekao Selaković a koje odjekuju snažno i bole ih, ne zato što ih je rekao generalni sekretar predsjednika Srbije, već zato što su istinite”, smatra Kovačević.

Prema njegovim riječima, i ova izjava je iskorišćena od “strane tzv. crnogorskih intelektualaca da pošalju prijeteće poruke srpskom narodu u Crnoj Gori i istaknu ‘legitimno pravo države Crne Gore” da pljačka crkvenu imovinu i osniva paracrkvene organizacije”.

“Crna Gora i njen narod će svoje legitimno pravo da postoje i opstanu istaći u subotu 15. juna pred Hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici nakon čega će, bez sumnje, iste ove plaćeničke pojave imati svoje mjesto u režimskim, antipravoslavnim i antisrpskim medijima, sa novim naletima bijesa i prijetnji”, zaključuje Kovačević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve