Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Kovačević: Prvi krug izbora izvjesno pokazuje rezultat parlamentarnih

''Smatram da zaista dolazi jedno bolje i ljepše vrijeme za Crnu Goru''

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da smatra da rezultati prvog kruga predsjedničkih izbora pokazuju perspektivu naše države u nekom narednom periodu, pogotovo nakon parlamentarnih izbora ukoliko budu 11. juna za kada ih je zakazao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

”Naravno, ja sam podržavao našeg predsjedničkog kandidata Andriju Mandića i moja želja je bila da on uđe u drugi krug, ali ne mogu da ne budem zadovoljan činjenicom da opada podrška Milu Đukanoviću i DPS-u, i perpektivom da u drugom krugu kandidat koji je prošao, gospodin Jakov Milatović ubjedljivo pobijedi čemu smo mi spremni da maksimalno doprinesemo kao Demokratski front (DF) i Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ i naravno mi kao Koalicija „Za budućnost Nikšića“ na nivou naše opštine. Mislim da zaista se ne dovodi u pitanje pobjeda gospodina Milatovića u drugom krugu, a na nama je da toj pobjedi ključno doprinesemo jer se pokazalo u ovom prvom krugu izbora da će ti glasovi koje je dobio Mandić biti neophodni da bi se ta pobjeda i ostvarila”, rekao je Kovačević gostujući u jutarnjem programu RTNK.

Prvi krug predsjedničkih izbora, izvjesno je, smatra Kovačević, pokazuje i ishod predstojećih parlamentarnih izbora.

”Pokazuje se da „Za budućnost Crne Gore“, da je naš kandidat Andrija Mandić, i Pokret „Evropa sad“ odnosno kandidat Jakov Milatović, imaju 50 odsto podrške što bi bilo dovoljno da i sami formiraju vlast u nekom narednom periodu sa gospodinom Aleksom Bečićem i podrškom koju on ima. To je nekih 60 odsto. Tako da mislim da možemo da postignemo neku stabilnost za našu državu i da onda sa tom stabilnošću i sa jednom takvom širokom podrškom ako budemo ujedinjeni, a treba da budemo, i bićemo u ovom drugom krugu i treba da budemo i u narednom periodu , možemo da sprovedemo sve one reforme koje smo planirali da sprovedemo poslije 30.avgusta. Smatram da zaista dolazi jedno bolje i ljepše vrijeme za Crnu Goru. Ona politička stabilnost koja nam je neophodna da bi ova država krenula naprijed i negdje i nama kao lokalnoj samoupravi odgovara da se ta politička stabilnost uspostavi i da imamo neku sigurnost jer ako smo sve ovo uspjeli da odradimo u ove dvije godine u periodu brojnih političkih turbulencija na državnom nivou, mislim da sa jednom stabilnom Vladom u budućnosti možemo da uradimo i mnogo više od ovoga”,  naglasio je Kovačević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
29.12.2023-19:45 19:45

Ja sumnjam da ce crnogorski drzavljani podrzati antidrzavnike..primitivce-prodane duse..koji CG ponizuju..i narod koju je ovu drzavu stvorio i obnovio..Ovoga tipa podrzava sudstvo..sto je velika sramota..posle onog skandala..i nepostovanja crnogorske Himne….Docicete vi nared…za sva nezakonite radove…