– Zbog svega što se dešava i jer vidim da u krajnjem postoji spremnost iz vrha moje stranke, Nove srpske demokratije, da se u potpunosti popusti prvenstveno URA-i, uz svo uvažavanje iste, moram javno da zapitam predsjednika stranke u kojoj skoro 15 godina djelujem na raznim funkcijama, u čiju se politiku nikada nisam razočarao, koja je uvijek vodila računa o interesu naroda kom pripadam, koja se predano borila iz redova opozicije protiv organizovanog kriminala: ko to ima pravo da u moje ime i u ime mnogih drugih iz Nove, tek tako odbaci politiku i principe za koje se godinama borimo a koji su bili na ovim izborima ključni faktor pobjede nad DPS-om – saopštio je portparol i funkcioner Nove, Marko Kovačević.

Marko Kovačević

On je na Fejsbuku napisao da je, kao i mnogi njegovi saborci iz Nove, bio hapšen, da su crtali trobojke, blokirali ulice, da su, zbog politike koju su zastupali, bili šikanirani i oni i njihove porodice, na razne načine, godinama.

– Ko u naše ime, sad kad smo pobijedili, može i hoće da od svega toga odustane i da to prospe u vjetar? Ko hoće sad da prepusti borbu protiv organizovanog kriminala, koju smo vodili žestoko kao opozicija, nekim kadrovima kojima će DPS biti zadovoljan? Ko u naše ime hoće da učini ustupak DPS-u koji neće da vidi Andriju Mandića na čelu MUP-a ili nekog sličnog ministarstva? Ko čini odlazećem režimu to zadovoljstvo u ime nas koji se godinama borimo za ono što je politika NSD-a? – pita Kovačević.

Mnogi su, kaže, podržali ono što je bila politika Nova prije izbora, ali su, dodaje, sad od te politike mnogo lako odustali.

– Pitamo ovako, a pitaćemo i predsjednika NSD-a lično, jer ćemo tražiti prijem: odakle ikome pravo da od te politike odustaje u naše ime? Za ovo što imamo trenutno mi se nismo borili. Ovo što imamo trenutno i mnogo više od toga nudio je DPS Andriji Mandiću i NSD-u još 2013. Godine, a mi svi bili ponosni što je to s nokta odbijeno, što nije ni razmatrano, za šta nije ni pomišljeno da se na tako nešto ikako može pristati, bez obzira što su za to bili spremani aplauzi sa raznih relevantnih adresa iz Evrope i okruženja. Bili smo ponosni što je to odbijeno jer je i tada Andrija Mandić zastupao nas. Ko sada odustaje od svega toga u moje ime, u naše ime? Ko daje prednost u naše ime politici URA-e u odnosu na politiku NSD-a u ovim pregovorima? Zar smo toliki put prešli i sve izdržali da se sada ne bi promjenilo ništa? Da bi naša politika bila prognana gore i teže nego ranije? Da bi je neko za sva vremena sklonio? – navodi porparol Nove.

Kovačević misli da niko, pa ni predsjednik Nove, ma koliko, kaže, cijenio njegov rad i trud, njegova popuštanja prilikom pravljenja pobjedničke koalicije, nema pravo da od politike Nove odustaje u njegovo ime i ime mnogih koji su i živote dali da ona opstane.

– Nema pravo da u ime nas koji smo proganjani sve prepušta onima koji su to sve gledali iz topline svoga doma i nisu prstom mrdnuli. Zahtjevaćemo da se od naše politike i naših principa ne odustaje. Makar ne u naše ime – poručio je Kovačević.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve