Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Kovačević: Izjava američke ambasadorke kao da se odnosi na transkript razgovora Roćena i Deripaske

“Rajnke kao i svi njeni prethodnici ne vodi računa ni o demokratiji ni o ljudskim pravima u Crnoj Gori već isključivo o interesima njene zemlje i ona afirmiše u Crnoj Gori samo one elemente koji su spremni da služe tim interesima", poručio je Kovačević

Izjava američke ambasadorke Džudi Rajzing Rajnke da su ,,pokušaji potkopavanja demokratije i ometanja izbora u suverenim zemljama neprihvatljivi” kao da se odnosi na juče objavljeni transkript razgovora iz 2005. godine između Milana Roćena i Olega Deripaske u kom se od Deripaske traži da lobira kod SAD-a da se umješa u unutrašnje stvari u tada suverenoj Srbiji i Crnoj Gori i potpomogne crnogorske separatiste, kazao je Marko Kovačević, portparol Nove srpske demokratije.

Marko Kovačević

“Iako je ambasadorka pokušala da kritikuje Rusiju i njeno navodno mješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, jučerašnje pojavljivanje transkripta razgovora između Roćena i Deripaske je pokazalo da upravo administraciji SAD-a nije bilo strano da se posredstvom ruskih oligarha miješa u unutrašnje stvari suverenih država”, smatra on.

Takođe, kako dodaje, ne treba zaboraviti činjenicu da je visoki funkcioner Stejt Departmenta Brajan Hojt Ji, deset dana pred parlamentarne izbore 2016. godine bio u posjetu Crnoj Gori i pokušao da unaprijed sastavi Vladu od onih političkih činilaca koje je SAD favorizovao i tako se direktno umješao u unutrašnje stvari Crne Gore.

“Rajnke kao i svi njeni prethodnici ne vodi računa ni o demokratiji ni o ljudskim pravima u Crnoj Gori već isključivo o interesima njene zemlje i ona afirmiše u Crnoj Gori samo one elemente koji su spremni da služe tim interesima. Zbog toga i nije čudo da ima riječi hvale za montirane političke procese koji se vode protiv Demokratskog fronta zato što niko sa strane nema na nas uticaj i jer se rukovodimo samo interesima Crne Gore i njenog naroda. Demokratski front nikada neće voditi servilnu politiku prema bilo kome već će uvijek ostati na braniku naroda i tradicionalne Crne Gore”, poručio je Kovačević.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve