Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Kovačević: Đukanovićevi beogradski podanici u borbi protiv svog naroda i crkve

,,Jakša Šćekić je ušao u plejadu beogradskih podanika Mila Đukanovića''

Jakša Šćekić je ušao u plejadu beogradskih podanika Mila Đukanovića, koji mu pomažu u borbi protiv sopstvenog naroda i Crkve za sitan bakšiš i status “poznatog beogradskog novinara” makar i u zarobljenim medijima u Crnoj Gori, saopštio je danas portparol Nove srpske demokratije i funkcioner Demokratskog fronta Marko Kovačević.

“Jasan je motiv Jakše Šćekića da daje ovakve vrste izjava i da zamjenjuje teze, prikazujući one koji su napadnuti i koji se brane napadačima i agresorima, a Mila Đukanovića i njegov režim nevinim jagnjadima koji su eto žrtve”, ističe Kovačević.

To je, ocjenjuje on, samo nastavak djelovanja Đukanovićeve beogradske agenture koja ima zadatak da obuče Mila u jagnjeću kožu.

“O kakvom anticrnogorskom raspoloženju u Srbiji govori Šćekić ako na svakom tamošnjem skupu imamo istaknute zastave kraljevine Crne Gore i barjake sa Njegoševim likom. Da li to znači da je savremeno crnogorstvo protivno nekadašnjoj kraljevini Crnoj Gori i NJegošu? Ako je gospodin Šćekić na to mislio onda bi mogli da se složimo”, navodi Kovačević.

On ističe da Šćekić tvrdi da je problem ono što dolazi od SPC, misleći na veličanstvene šetnje i litije.

“Kao da njima nije uzrok donošenje sramnog Zakona kojim se atakuje na viševjekovnu imovinu naše Crkve, što je jasno i najmanjem djetetu. Šćekić govori o trenutnoj situaciji kao da su Srpska pravoslavna crkva, pravoslavni vjernici, srpski narod i Srbija krivi što ih neko otvoreno napada kroz nacistički i po uzoru na NDH donešeni zakon, govoreći kako Crna Gora kroz taj zakon “zaokružuje svoj identitet”. Ali opet protivno kraljevini Crnoj Gori i Njegošu. I on poziva Crnogorce na akciju i da spriječe ovakve aktivnosti SPC, pravoslavnih vjernika širom zemljinog šara gdje živi naš narod”, dodaje portparol NSD.

Samo je, kaže, jedno zaboravio.

“Crnogorci su već u akciji, učestvuju u veličanstvenim litijama i brane svoju Crkvu. A poruka koju je poslala Srbija, davanjem odlikovanja i sablje Andriji Mandiću jeste da cijeni zajednički viteški otpor agresiji NATO pakta 1999. godine koji je pružio naš narod iz Srbije i Crne Gore- Po Jakši to treba prepustiti zaboravu”, zaključuje Kovačević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve