Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

KOVAČ RADI U INTERESU SVETOSAVSKE SEKTE: Temeljni ugovor sa SPC potpisati što prije

''Ovim putem informišemo i da su pregovori sa Srpskom pravoslavnom crkvom započeti još 2012. godine, zbog čega smatramo neophodnim da Temeljni ugovor bude potpisan u što kraćem vremenskom roku'', napominje Kovač

Ministar pravde Crne Gore Marko Kovač je nastavio da se bori za interese svetosavske sekte (SS), takozvane SPC. On za Euronews Srbija kaže da smatra kako je neophodno da Temeljni ugovor sa takozvanom SPC bude potpisan što prije. Napominje da dosadašnji ugovori sklopljeni sa vjerskim zajednicama u Crnoj Gori ne predstavljaju njihovo privilegovanje na bilo koji način.

“Ovim putem informišemo i da su pregovori sa Srpskom pravoslavnom crkvom započeti još 2012. godine, zbog čega smatramo neophodnim da Temeljni ugovor bude potpisan u što kraćem vremenskom roku”, napominje on.

Govoreći o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Kovač napominje da je došlo do odrđenog revidiranja dokumenta u normativnom djelu, kao i u preambuli Ugovora.

“Ove izmjene suštinski ne mijenjaju svrhu samog Ugovora, ali u potpunosti usklađuju nacrt teksta Ugovora sa pravnim poretkom Crne Gore”, navodi Kovač.

Na pitanje Euronews Srbija da li bi potpisivanje Temeljnog ugvoora sa SPC mogao da ugrozi opstanak Vlade, Kovač odbacuje takvu mogućnost.

“Naprotiv, vjerujemo da će upravo taj čin dovesti do višeg nivoa demokratije u državi koja uvažava identitet svakog ljudskog bića i pravo na slobodu vjeroispovesti, koje je zagarantovano međunarodnim pravom i ustavima svih liberalno-demokratskih država, pa tako i Ustavom Crne Gore”, zaključuje on.

Kovač napominje da su svi ugovori nastali kao logičan slijed prepoznatih potreba, odgovornog partnerskog odnosa i pristupa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
drago 1
06.07.2022-12:12 12:12

jeli ovo sad neki joanikijev pr. ili ?

RIR
06.07.2022-14:42 14:42

Pa on je izabran , podoban , pravno neznaven/kažu/ , karakter kao njegovo pravo ,jos ako mu je đed bio četnik ETO i želju đedu da ispuni da ruši cg a crkvi SRB da se dodvori…
fruzuru ne mijenja , uglađen , moderan ČEDO… Mladi bez moralnog stava neodgovarajući za funkciju koju pokrivaju /da stiti pravo i interese CG /…tako odmah im se svidi fotelja ,važnost i razni prijemi…Tako mlada Maša , potonula u fotelju i nema mišljenje o tkzv.TU…
UŽAS !

Martin
06.07.2022-16:20 16:20

Sta ocekivati od osvrdocenog svetosavca.Kafa su vrsene provjere za njega,navodno ysko mi rekli prijsyeljiniz beograda,znalo se za ovo,ali ” neko vazan rekso,zazmiri”. Ksko posijes,tako i zanjes.