Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Kovač: Odluku o Medenici treba dobro analizirati

Odluku o ukidanju pritvora donio je Viši sud nakon žalbe odbrane Apelacionom sudu na prethodno rješenje kojim joj je bio produžen boravak u Istražnom zatvoru

Ministar pravde Marko Kovač kazao je da u predmetu Medenica Vrhovni sud nedavno donio presudu da postoje pritvorski osnovi, te da treba dobro analizirati to pitanje.

Odluku o ukidanju pritvora donio je Viši sud nakon žalbe odbrane Apelacionom sudu na prethodno rješenje kojim joj je bio produžen boravak u Istražnom zatvoru.

Kovač navodi da je Vrhovni sud realtivno skoro odlučivao o pritvorskom osnovu, da je imao drugačiji pristup i da je utvrdio da postoje pritvorski osnovi.

“Danas imam informaciju da je Viši sud drugačije percipirao taj problem”, ističe Kovač.

Primjećuje drugačije postupanje u odnosu na slične situacije koje su se ranije dešavale u pogledu, akko navodi, određivanja pritvora, kao i nekih drugih krivičnih djela drugim pripadnicima kriminalnih organizacija.

“Svakako će ovo biti za dalju analizu”, dodaje Kovač.

Ističe da dobijaju zabrinjavajuće informacije o pokušaju određenih institucionalnih opstrukcija u pogledu određenih predmeta koji su u fokusu laičke i stručne javnosti.

“Ozbiljno ćemo pristupiti tim slučajevima i svavako u komunikaciji sa nadležnim tužilaštvom informisati sve kako bi negdje poslali poruku da nećemo dozvoliti bilo kakve nezakonitosti i bilo kakvo izvrgavanje pravde i pokušaj da se mimo zakonskih procedura određene stvari riješe”, zaključio je Kovač.

Medenicu Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti da je počinila krivična djela stvaranja kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj.

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore uhapšena je 17. aprila ove godine, na Aerodromu Podgorica.

Tada je osumnjičena za učestvovanje u kriminalnoj grupi koju je predvodio njen sin Miloš Medenica.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
11.11.2022-20:50 20:50

Kovacu,i vas treba analizirati..kao antidrzavnika..i velikoizdajnika….