Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kovač najavio: Temeljni ugovor sa SPC do kraja juna

On je, gostujući na TV Prva, kazao da je regulisanje odnosa između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC) jedan prirodan i logičan proces

Ministar pravde Marko Kovač kazao je da će Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom biti potpisan do kraja juna.

On je, gostujući na TV Prva, kazao da je regulisanje odnosa između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC) jedan prirodan i logičan proces.

“Znate da je sa Katoličkom crkvom i Islamskom zajednicom prije desetak godina potpisan Temeljni ugovor koji uređuje prava i obaveze. Tako da postoji komunikacija, postoji namjera obostrana. Mi smo sa patrijarhom Porfirijem imali sastanak koji je bio vrlo kvalitetan i otvoren. I jedna i druga strana su iznijele svoja očekivanja i da će se sva pitanja riješiti”, kazao je Kovač, prenose Novosti.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neo
29.05.2022-00:04 00:04

Eh, ministre, Crkva Srbije je otrovno oružje protiv Crne Gore, jadan nebio! Samo da ti navedem da je glavna tačka tog tvog “temeljnog ugovora” član 17, kojim se traži da Naša Crna Gora jamči toj okupatorskoj organizaciji druge države da ima svoje komesare u ANB, u našu Vojsku, u našu Policiju, u Zatvorima, te u našim školama. Ali za tebe, u vezi toga što sam naveo, “diže se prašina bezveze”.

B.Zeković
29.05.2022-10:40 10:40

Svako je kovač svoje sreče. Gospodine Kovač, pazite da ne postanete Kovač nesreće Crnogorskih naroda! A krenuli ste tim putem.

Zeco
29.05.2022-16:53 16:53

Vidji ovoga,on bi odmah da potpisuje.