Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Kotorski DF poručuje Jokiću: Nećemo ti pomagati da pomažeš DPS-u

Licemjerno je gospodine Jokiću da optužujete odbornike DF-a da su odgovorni za krizu vlasti kad Vas demantuju lako provjerljive činjenice – isključivi krivci za mogućnost da Vlada raspusti Skupštinu zbog nezasijedanja duže od tri mjeseca ste Vi i Maja Mršulja, poručuju iz DF-a

Kotorski Demokratski front poručio je predsjedniku Opštine Kotor Vladimiru Jokiću da mu neće pomagati da pomaže DPS-u.

“Licemjerno je gospodine Jokiću da optužujete odbornike DF-a da su odgovorni za krizu vlasti kad Vas demantuju lako provjerljive činjenice – isključivi krivci za mogućnost da Vlada raspusti Skupštinu zbog nezasijedanja duže od tri mjeseca ste Vi i Maja Mršulja koja po Vašem nalogu nije sazivala Skupštinu opštine od 2. aprila kad je završena 6. sjednica do 21.jula za kad je zakazana 7. sjednica – što je punih tri mjeseca i 20 dana”, poručuju iz kotorskog DF-a.

Licemjerno je Jokiću, dodaju oni, da sad optužujete odbornike DF da blokiraju donošenje odluka važnih za Kotorane kad su baš ti odbornici DF-a u junu tražili od Maje Mršulje da odmah zakaže Skupštinu opštine sa upravo tim tačkama, “a ona odbila po dogovoru sa Vama”.

“Licemjerno je da optužujete odbornike DF-a zbog blokade rada Skupštine opštine u avgustu, a prećutkujete da Vam je koalicija ZBK na inicijativu DF poslala 17. maja pisani zahtjev za održavanja hitnog koalicionog sastanka radi rješavanja problema i dogovora o održavanju SO sredinom juna – na koji ste odgovorili krajem juna zakazujući koalicioni sastanak za 7. jul- dakle posle punih 50 dana. Jokiću, objasnite građanima zašto ste glasali bez pitanja Skupštine za Izvještaj o radu DPS-ovog menadžementa Luke Kotor! Objasnite zašto ste tim svojim glasom „pokrili“ umjesto da zajedno razotkrivamo gdje je DPS potrošio tri miliona eura koje je naš menadžent ostavio na računu Luke Kotor. Objasnite zašto je član Odbora direktora Luke Kotor iz Demokrata, Mano Rebronja glasao protiv smjene DPS-ovog izvršnog direktora Luke koji je trošio te milione”, navodi OO DF Kotor.

Kotorski DF je, kako jažu, uvijek spreman da radi u interesu građana, ali neće njihovim prisustvom na sjednici davati podršku Jokiću za odluke kojima je podržao DPS jer tu nema interesa građana već samo njegpvpg i DPS-ovog političkog dila.

“Predsjednici Skupštine Maji Mršulji napominjemo da je na jučerašnjoj sjednici i bez kvoruma stigla da konstatuje ostavku dva odbornika Demokrata i jedne odbornice GP URA, ali je „zaboravila“ da konstatuje ostavku Pavla Popovića, odbornika DNP-a koja je Skupštini opštine Kotor predata 22. jula isto kao što je DPS-ov predsednik OIK-a Petar Abramović uz pomoć sekretara iz Demokrata zaboravio da zakaže sjednicu OIK-a Kotor i donese odluku po zahtjevu DNP-a za popunu upražnjenog odborničkog mjesta poslatom još 23.jula 2021. godine. Je li to na djelu trojni pakt Demokrate-DPS- DSS?”, pita kotorski DF.

Ističu da na osnovu svega navedenog mogu konstatovati da se ovdje radi o klasičnoj političkoj korupciji a neke informacije govore da i tajna policija odrađuje svoj dio posla u ovom slučaju.

“Siniši Kovačeviću ćemo u skladu sa njegovom političkom težinom odgovoriti samo jednom rečenicom – Ako ste već pristali da se po nalogu Jokića prisjećate događaja prije dvije godine u kojima niste učestvovali, prisjetite se i izbora 2016. godine na kojima ste učestvovali, pa lista čiji ste bili nosilac nije prošla cenzus. Našim koalicionim partnerima poručujemo: Kotorski DF je na istom mjestu na kojem je bio i 30. avgusta prošle godine – a to je pozicija odbrane interesa svih građana Kotora i borba protiv ličnih interesa i bezakonja. Demokrate i njihovi poslušnici iz partija bez glasača su sada na potezu da objasne zašto su zalutali na DPS staze, a mi im poručujemo – mi Vas čekamo ako se pokajete da nastavimo zajedno da radimo u interesu Kotora, ali morate znati prije nego se vratite na pravi put – DF vam nikada neće pomagati da pomažete DPS-u”, zaključuju u OO DF Kotor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve