Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kotor: Vladimir Jokić za podršku pojedinim medijima platio preko 115.000 €

Polako se otkriva koliko je bivši gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić funkcioner Demokrata plaćao pojedinim medijima za lojalnost njegovoj politici, koja je opasno zaprijetila da  poništi kulturne i tradicionalne vrijednosti grada od vjekova

Polako se otkriva koliko je bivši gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić funkcioner Demokrata plaćao pojedinim medijima za lojalnost njegovoj politici, koja je opasno zaprijetila da  poništi kulturne i tradicionalne vrijednosti grada od vjekova.

foto Skala radio

Tadašnji čelnik kotorske opštine, pomognut uličarskom FB politikom i besprizornom retorikom pojedinih članova njegove partije (Demokrate), najčešće je angažovao za plasiranje laži one koji se time bave, a plaćao ih novcem poreskih obveznika Kotora. Ono što nije mogao iz budžeta opštine, nadomjestio je svojim nalogom iz kase AD Luka Kotor i Turističke organizacije Kotor, piše Skala radio.

Jokić

Skala se, kako se navodi, neće baviti proizvoljnim podacima, već onim dobijenim na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama. Zato će u nekom narednom tekstu biti obrađene isplate medijima od strane javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač opština Kotor, kao i opštinskih sekretarijata i Direkcije za uređenje i izgradnju Kotor.

Građani Kotora imaju pravo da znaju.

Podsjetićemo da je permanentan napad na Skala radio Jokića i njegovih jurišnika, od momenta kada je preuzeo vlast, trebalo da skrene pažnju sa sipanja i šakom i kapom pojedinim medijima, koji sa Kotorom baš nemaju dodirne tačke, kao i onima koji se lažno predstavljaju medijima, a ustvari su nevladine organizacije. To je nvo lažni TV Kotor i portal Boka News, nevladina organizacija koja je iz Tivta. Jokić je, pored ove dvije nevladine organizacije, koje su bile najrigidniji glasnogovornici njegove politike i djelovanja, plaćao Vijesti, Dan, TV Budvu, Monitor i njihov, kako je javno kazao jedan odbornih iz njihovih redova, Radio Kotor. Oni su odrađivali posao koji se sastojao u veličanju dostignuća politike koju je personifikovao Jokić i njegova saborkinja u djelovanju Dragica Perović, poznata po izjavi da je došlo njenih pet minuta.

Cilj je bio da se pokaže kako je Skala radio na budžetu opštine Kotor i kako nezasluženo dobija veliki novac za usluge koje imaju prvenstveno politički karakter. Laž, kao i svaka druga koja dolazi iz njihove kužine.

Lokalni javni emiter Radio Kotor

Znimljivo je da je lokalni javni emiter Radio Kotor od 2002. godine u potpunoj suprotnosti sa državnom politikom Crne Gore, a osim u dva navrata, kada je na vlast u Kotoru bila neprincipijelna koalicija prosrpskih partija i LSCG i Jokićeve dvogodišnje vladavine, i u suprotnosti sa politikom koju je vodio i vodi grad Kotor. Za svoje djelovanje nagrađivan je urednim budžetskim prihodima, po nekoliko puta većim od sličnih javnih emitera u drugim opštinama države.

Prva crnogorska pjesma na dan održavanja referenduma 21. maja 2006. godina emitovana je iz ovog medija tek nakon objavljivanja neslužbenih rezultata, kada je bilo jasno da je Crna Gora obnovila svoju državnost. Za svoje djelovanje iz budžet je predviđeno da im se isplati 190.000 €. Naravno, uz dodatna sredstva za obnavljanje tehnike.

Za lojalnost Jokić je Vijestima, Boka Newsu, TV Kotoru, Radio Kotoru (mimo budžeta), TV Budvi, Danu pa čak i Monitoru isplatio  115.578,32 €.

A evo koliko je ko dobijao za lojalnost:

Vijesti: 62.218,67 €

BokaNews 14.418,00 €

TV Budva 1.570,80 €

TV Kotor 17.573,00 €

Radio Kotor 4.195,00

Dan 12.917,00 €

Monitor 2.685,85

Sami procijenite koliko je djelovanje ovih medija, uključujući i onih koji se lažno predstavljaju, uticalo na razvoj i prosperitet Kotora.

Naravno, da slučajno ne zaboravimo. U svojoj prljavoj rabori napada na Skala radio Jokiću i njegovim jurišnicima je revnosno služio, a služi i danas, malo piskaralo odavno profanisanog tabloida iz susjedstva, koga pizma iznutra grize svakodnevno. On je na koritu Jokića bio i ostao. Ali ne samo njegovom.

U tabeli davanja apanaže i šakom i kapom nema 2.000 € koje su isplaćene dopisniku tabloida “Vijesti” iz Tivta Lukoviću iz budžeta opštine za knjigu “Ljudi i brodovi” koja je promovisana u Pomorskom muzeju Crne Gore, na čijem čelu je jedan od visokopozicioniranih kotorskih DPS kadrova Andro Radulović. Biće u nekom narednom tekstu, kad konačno stignu odgovori na postavljena pitanja vezana za davanja novca medijima. Na njih se dugo čeka, pa ovom prilikom ponovo apel opštinskim organima da, shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, dostave sve tražene informacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ilija
22.05.2020-16:43 16:43

Kraljevi šakom i kapom svojima a onda obrušavanje na Skala radio.
Karakteri,demojratski nema što.