Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Kotor: Novi potpredsjednici opštine su Nebojša Ševaljević i Siniša Kovačević

Vido Drašković u ime kotorskih liberala je kazao da ova partija u narednih 100 dana neće podržavati odluke kotorske vlasti, kako bi se vidjelo u kojem će smjeru ići ova opština

Odbornici Skupštine opštine Kotor na današnjoj sjednici su verifikovali mandate novih odbornika, budući da su neki od njih podnijeli ostavke, i to: Vidu Draškoviću sa izborne liste Liberalna partija Crne Gore-Kotor, Milici Ljutić sa izborne liste „Za Kotor za Crnu Goru DPS – Milo Đukanović“, Mladenu Donkoviću sa izborne liste „Za Kotor za Crnu Goru DPS – Milo Đukanović“ i Mariji Bernard sa liste „Vladimir Jokić – Kotor je naša nacija Demokratska CG“.

foto Skala radio

Nadalje, odbornici kotorskog parlamenta su sa 17 glasova za, 2 protiv i 12 uzdržanih, izabrali potpredsjednika opštine Kotor Nebojšu Ševaljevića iz redova GP URA i sa 17 glasova za, 3 protiv i 11 uzdržanih, Sinišu Kovačevića iz Koalicije „Za budućnost Kotora“.
Takođe je danas imenovan Odbor za izbor i imenovanje, kao i Odbor za statut i propise i usvojena Odluka o dopuni Poslovnika SO Kotor.

Sjednica je umjesto u skupštinskoj sali palate Bizanti, održana u sali kina „Boka“ u kojoj postoje uslovi za rad uz poštovanje preporuka i mjera NKT-a.

Vido Drašković u ime kotorskih liberala je kazao da ova partija u narednih 100 dana neće podržavati odluke kotorske vlasti, kako bi se vidjelo u kojem će smjeru ići ova opština.

Drašković zamjera novoj vlasti što pravoslavni sveštenici osvještavaju opštinske prostore, kao da, kako je kazao, u opštini radi samo pravoslavni živalj.

Kritika Vida Draškovića je upućena na potenciranju srpstva.

„Kod nas postoji sumnja da je crkva glavna vlast u CG, a da ste vi samo izvršioci njihove volje“, rekao je Drašković.

Siniša Kovačević iz redova Kolacijie za budućnost Kotora, je replicirajući kazao da nije najbolje shvatio izlaganje Draškovića i rekao da nikada u Boki nije bilo podjela na bjelaše i zelenaše, niti su učestvovali na podgoričkoj skupštini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve