Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kotor: Ministarstvo finansija odobrilo isplatu zarada 15. maja, u opštini niko ne čita poštu

Ministarstvo finansija je 15. maja dalo saglasnost na isplatu zarada zaposlenim u javnoj upravu, koje je u kabinet predsjednika opštine stiglo dan kasnije. Međutim, kako je već rečeno, poštu niko ne pregleda niti je razvrstava, tako da Sekretarijat za lokalne prihode, budžet i finansije nije imao uvid u ovaj dokument

Treći je mjesec od kad zaposleni u kotorskoj lokalnoj upravi ne primaju zarade. Vlast optužuje opoziciju, a ona saopštava da ne može biti odgovorna za ono što je posao vlasti.
Odlukom nove skuštinske većine 24. aprila ove godine smijenjen je predsjednik opštine Vladimir Jokić. On je, u toku samog zasijedanja smijenio potpredsjednika iz redova SDP-a Branka Nedovića kako ovaj ne bi mogao da potpisuje virmane za isplate koje su čekale odobrenje Ministarstva finansija, podsjeća Skala radio.

Ranije je ostavku podnijela na mjesto potpredsjednice opštine šefica URE Ljiljana Popović Moškov a potpredsjednik iz redova DF-a Mišo Samardžić je najavio ostavku iz moralnih razloga. Svi oni su od tada u svojim kabinetima. Što rade niko ne zna, ali ono što se zna je činjenica da je kabinet predsjednika opštine zaključan i da obezbjeđenje ne dozvoljava ulazak u službene prostorije. Sekretarice predsjednika nema jer je na godišnjem odmoru. Pošta svakodnevno pristiže, ali je niko ne otvara ni razvrstava.

Kako saznaje Skala radio, bivši predsjednik opštine Vladimir Jokić je poslao zahtjev Ministarstvu finansija da odobri isplatu plata zaposlenima u javnoj upravi i ostalim korisnicima budžeta dan prije smjene. Tada je bio u očekivanju da će, kako je obećao šef SDP-a Krivokapić, biti povučena inicijativa za njegovu smjenu. Kako se to nije dogodilo, Jokić je ekspresno smijenio Nedovića i prećutao da je poslat dopis Ministarstvu finansija. O tome je ćutala i predsjednica SO Dragica Perović.

Ministarstvo finansija je 15. maja dalo saglasnost na isplatu zarada zaposlenim u javnoj upravu, koje je u kabinet predsjednika opštine stiglo dan kasnije. Međutim, kako je već rečeno, poštu niko ne pregleda niti je razvrstava, tako da Sekretarijat za lokalne prihode, budžet i finansije nije imao uvid u ovaj dokument.

Juče je, kako saznaje Skala radio, formirana tročlana komisija koja je zvanično otvorila i popisala poštu. Na žalost, odnosom Jokića prema zaposlenima i opštinske administracije koja je odlučivala, zaposleni neće još moći da dobiju svoje zarade. Moraće da sačekaju da se izabere predsjednik opštine i formiraju organi lokalne uprave. To će, nedavno je Skali saopštio šef kotorskog DPS-a Željko Aprcović, biti samo nekoliko dana nakon izbora predsjednika opštine Kotor.

I dalje ostaje nejasno što u opštini rade potpredsjednici, oni koji su podnijeli ostavke i onaj koji je smijenjen?

Po pravilu u Kotoru svi ćute i trpe. Jedino su svoj stav  iznijeli sindikalci vatrogasaca tražeći od predsjednice SO da hitno zakaže sjednicu kako bi se prevazišli nagomilani problemi. Umjesto odgovora, uslijedila je prijava policiji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve