Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kotor: Ivanović predložio model za deblokadu rada Opštine

Kako je istakao, predlažu da se po hitnom postupku zakaže sjednica i u Skupštini opštine donese Odluka o odlaganju primjene odluke o razrješenju predsjednika opštine do donošenja odluke Suda

Nosilac izborne liste Socijalističke narodne partije Branko Baćo Ivanović javno je pozvao svim političke subjekte u Skupštini opštine Kotor za podršku predlogu kojim se omogućava odblokiranje rada Opštine Kotor.

“Naša manjinska podrška zasnovana je na jednom jedinom cilju, a to je podrška donošenju odluka koje su interesu svih građana opštine Kotor. Zato pozivamo sve političke subjekte koji participiraju u Skupštini opštine Kotor da podrže naš predlog kojim se na jedini zakonit i politički legitiman način može prekinuti blokada svih funkcija Opštine Kotor nastala nakon donošenja Odluke o razrješenju predsjednika Opštine Vladimira Jokića od strane DPS, SDP, SD, LP I HGI”, saopštio je Ivanović.

Kako je istakao, predlažu da se po hitnom postupku zakaže sjednica i u Skupštini opštine donese Odluka o odlaganju primjene odluke o razrješenju predsjednika opštine do donošenja odluke Suda.

“Sigurni smo da je naš predlog najbrži i jedini pravno utemeljen i politički legitiman način da se razblokira rad Opštine, te da mora biti prihvatljiv svim političkim subjektima odnosno odbornicima koji žele dobro Kotoru.

Smatramo da ovaj predlog treba da podrže svi subjekti uključujući i one koji su donijeli odluku zbog koje je došlo do blokade rada Opštine, ukoliko vjeruju u zakonitost postupka u kojem su donijeli tu odluku i imaju povjerenja u rad nadležnog suda pred kojim se vodi postupak, jer bi svi drugi modeli bili politički nelegitimni, suprotni izbornoj volji građana i predstavljali uvodjenje već poznatih modela političke korupcije od kojih je makar do sada Kotor bio pošteđen”, poručio je Ivanović.

On je javno pozvao sve političke subjekte da se u što kraćem roku javno izjasne o navedenog predlogu, a, kako je rekao, brzina izjašnjavanja savkog političkog subjekta ili odbornika govoriće o količini njihove brige za Kotor.

“Ukoliko se sa našim predlogom saglase svi politički subjekti, a zbog činjenice da je sada već očigledno da ne postoji mogućnost formiranja političke legitimne, a funkcionalne vlasti, smatramo da bi svi politički subjekti u Kotoru trebali da usaglase termin donošenja odluke o skraćenju mandata i raspisivanju izbora koji bi se održali odmah po završetku turističke sezone”, zaključio je nosilac izborne liste “Nama možete vjerovati-SNP-Dr Branko Baćo Ivanović.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve