Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kordić: Visoka podrška članstvu u EU priznanje cjelokupnoj pregovaračkoj strukturi

Kordić je zaključila da je potrebno dodatno raditi na vidljivosti pregovaračke strukture i lica koja su ključni nosioci ovog procesa

Šefovi radnih grupa za 33 poglavlja pregovora i njihovi timovi su okosnica procesa pregovora s EU, a priznanje za njihov kontinuirani rad dolazi i uvidu konsolidovane podrške građana članstvu od gotovo 74 posto. U narednom periodu nas očekuje fokusiraniji rad kroz mape puta za završna mjerila, unapređenje Programa pristupanja Crne Gore EU i afirmisanje revidirane Metodologije pregovora, saopštila je glavna pregovaračica, Zorka Kordić, na sastanku sa šefovima radnih grupa za pregovore.

Sastanak, u online formatu je održan s ciljem osvrta na održanu Međuvladinu konferenciju izmedju Crne Gore i EU i razmatranja daljih koraka za implementaciju revidirane Metodologije, s akcentom na mjere rane integracije Crne Gore i prije sticanja punopravnog clanstva u EU.

Kordić je zaključila da je potrebno dodatno raditi na vidljivosti pregovaračke strukture i lica koja su ključni nosioci ovog procesa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kordić: Visoka podrška članstvu u EU priznanje cjelokupnoj pregovaračkoj strukturi – CG Vijesti
29.07.2021-13:41 13:41

[…] Aktuelno […]