Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Kordić: Moje prebivalište je neupitno, ako ima greške tražiću ispravku

Poslanica DF Simonida Kordić osim crnogorskog, ima i državaljanstvo Srbije i pravo glasa u toj zemlji

Funkcionerka Demokratskog fronta Simonida Kordić kazala je da od 2002. nigdje drugo nije glasala osim u Herceg Novom i da će tražiti ispravku ukoliko se nekom greškom nalazi u bilo kojem registru prebivališta mimo crnogorskog.

Poslanica DF Simonida Kordić, kako je juče objavila Pobjeda, osim crnogorskog, ima i državaljanstvo Srbije i pravo glasa u toj zemlji. Kordić je upisana u birački spisak Srbije na biračkom mjestu broj 25. u Studentskom domu „Krcun” u beogradskom naselju Zvezdara.

Ona nije demantovala da pored crnogorskog ima i državljanstvo Srbije.

“Ja sam do 2002. živjela i bila stalno nastanjena u Beogradu, od 2002. živim isključivo u Crnoj Gori, tu radim, tu su mi djeca išla u školu i od tada nikad i nigdje drugo osim ovdje nisam glasala”, rekla je Kordić.

Poručila je da je njeno prebivalište neupitno.

“Ukoliko se nekom greškom, koja je po automatizmu morala biti ispravljena, vodim bilo gdje osim u Crnoj Gori, svakako ću tražiti da se to ispravi”, kazala je Kordić, a prenosi agencija Mina.

Podaci Centra za monitoring i istraživanje pokazuju da je u birački spisak u Herceg Novom upisan 2.691 birač sa prebivalištem u drugoj državi, što predstavlja više od deset odsto biračkog tijela te opštine.

CeMI je 18. marta podnio zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova za pristup biračkom spisku, ali kako birački spisak za predstojeće lokalne izbore u Herceg Novom još nije zaključen, imali su uvid u podatke koji se odnose na prošlogodišnje parlamentarne izbore.

Projekt koordinator CeMI-ja Vladimir Simonović rekao agenciji Mina da je biračko pravo u Herceg Novom na parlamentarnim izborima imalo 25.507 birača, dok prema trenutno dostupnim podacima taj broj iznosi 25.502.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
15.04.2021-11:38 11:38

A greote. Nije ona znala. Sad će odmah da se odjavi

.....
05.05.2021-22:49 22:49

po sili Zakona treba da joj se oduzme crnogorski pasoš