Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kordić: Dogovor oko tri sudije ohrabruje, očekujem saglasnost i za četvrtog

''Smatram da je jedino upotpunosti održivo i valjano rješenje izbor kompletnog Ustavnog suda, kako bi se radilo i odlučivalo o svim procesima koji su pokrenuti. Na taj način obezbijediće se funkcionisanje Ustavnog suda na onaj način i u onim okvirima koji su propisani Ustavom i zakonima''

Predsjednica Ustavnog odbora Simonida Kordić kazala je za Radio Crne Gore da je ohrabrujuća činjenica da je postignuta dvotrećinska saglasnost oko izbora tri sudije Ustavnog suda, te da očekuje da će se adekvatna i potrebna saglasnost uspostaviti i za četvrtog potencijalnog sudiju.

“Smatram da je jedino upotpunosti održivo i valjano rješenje izbor kompletnog Ustavnog suda, kako bi se radilo i odlučivalo o svim procesima koji su pokrenuti. Na taj način obezbijediće se funkcionisanje Ustavnog suda na onaj način i u onim okvirima koji su propisani Ustavom i zakonima”, kazala je Kordić.

Podsjećamo Ustavni odbor Skupštine Crne Gore utvrdiće u utorak predlog za izbor četvoro sudija Ustavnog suda, na osnovu javnog poziva od 25. decembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
27.02.2023-18:59 18:59

A jadna Simonida “možeš li još po malo”onako krijući se od jada domaćina,neka si pomoga ti bog ‘tvoja je i još jednoga”.