Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Koprivica uputio zahtjev Abazoviću da pojasni nedoumice oko posjedovanja kriptovanog telefona

Koprivica je podnio zahtjev u skladu sa članom 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore, imajući u vidu činjenicu da je Dritan Abazović na Četvrtoj posebnoj sjednici Prvog redovnog zasijedanja priznao da je imao kriptovani telefon, instaliranu Skaj aplikaciju, kao i da je putem Skaj aplikacije komunicirao sa trećim licima

Potpredsjednik i poslanik Demokrata, Momo Koprivica uputio je zahtjev Dritanu Abazoviću da pojasni sve nedoumice oko posjedovanja kriptovanog telefona, saopšteno je iz te partije.

Koprivica je podnio zahtjev u skladu sa članom 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore, imajući u vidu činjenicu da je Dritan Abazović na Četvrtoj posebnoj sjednici Prvog redovnog zasijedanja priznao da je imao kriptovani telefon, instaliranu Skaj aplikaciju, kao i da je putem Skaj aplikacije komunicirao sa trećim licima.

On je zatražio da se u najkraćem mogućem roku predviđenim Poslovnikom Skupštine, dostave sljedeće informacije:

“Od kog lica ste dobili na poklon kriptovani telefon;

S obzirom da se radi o neprimjerenom poklonu vrijednosti iznad 50,00 eura, zašto ga kao javni funkcioner nijeste prijavili Agenciji za sprječavanje korupcije;

Ko je izvršio pretplatu za Skaj aplikaciju? U kojoj vrijednosti? I kojom transakcijom ste platili navedenu pretplatu? Ukoliko je to učinio neko drugi, pitam, ko je to učinio i zašto neprimjeren poklon nijeste prijavili Agenciji za sprječavanje korupcije;

Kako je kriptovani telefon dospio na naše tržište? U kojoj radnji je kupljen ili, ako je pribavljen na crnom tržištu na koji način je pribavljen od strane poklonodavca?

Kojeg datuma Vam je telefon poklonjen?

Kojeg datuma je telefon prijavljen nadležnim državnim organima i

Da li je tačno da ste na jednoj sesiji u Skupštini Crne Gore kazali pred 10 poslanika i nekoliko drugih lica i javnih funkcionera da imate kriptovani telefon, ali da isti nijeste prijavili”?

“Imajuću u vidu transparentnost koju na svakom koraku propagira Abazović, uvjerenja sam da ista neće izostati ovoga puta”, zaključio je Koprivica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve