Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Koprivica: Odustao sam od tužbe protiv Milana Kneževića jer on voli sudnicu

Koprivica navodi i da mu je, nakon reagovanja Kneževića na njegov intervju, prva pomisao i bila da ga tuži, ali ne, kako je dodao, zbog toga što ga je uvrijedio, već zato što je Knežević lažov

Dramski pisac i univerzitetski profesor Stevan Koprivica kazao je da je odustao od tužbe protiv poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića jer je on na sudu kao da je doma i voli sudnicu gdje demonstrira svoja verbalna umjeća ponekad duhovita, ponekad dijarejična.

foto screenshot, youtube.com

Knežević je reagovao je na intervju Koprivice, i ocijenio da je on srbofočni, i tvrdi da predstavlja klasični obrazac za progon Srba u Crnoj Gori.

Koprivica navodi i da mu je, nakon reagovanja Kneževića na njegov intervju, prva pomisao i bila da ga tuži, ali ne, kako je dodao, zbog toga što ga je uvrijedio, već zato što je Knežević lažov.

Reagovanje profesora Koprivice prenosimo u cjelosti:

Prva primisao poslije čitanja načertanija gospodina Kneževića povodom mog intervjua bila je da ga tužim. Ne zato što sam se nešto najedio, ili uvrijedio, nego zato što je Milan Knežević lažov. Preispoljni. Ili, moguće, nije pročitao intervju, nego mu je neko prepričao u kratkim crtama.  Da nije lažov, ili da nije čuo prepričavanje, znao bi da ni jednog momenta nisam pomenuo državu Srbiju, ni srpstvo, ni elegičnu pjesmu “ Tamo daleko”.  No, ne bih se bavio  objašnjavanjima jer bi to zvučalo kao nekakva odbrana, a od laži niti hoću niti mogu da se branim. Naravno, odmah sam odustao od primisli tužbe jer je na sudu gospodin Knežević kao doma, on voli sudnicu gdje demonstrira svoja verbalna umijeća, ponekad duhovita, ponekad dijarejična.  Što da mu takav gušt priuštim? Dakle, neću tužiti Milana Kneževića, niti ću polemisati sa njim , jedino ću da da mu skrenem pažnju da ne brani Srbiju i srpstvo od mene, da kada sam ja u pitanju ne koristi oprobani fašistoidni metod crtanja meta, a nacistički jurišnici o kojima sam govorio sigurno nisu na polzu Srbiji, ni crkvi,ako njemu jesu. Ali, to nije moja briga, njegov problem je mnogo složeniji. Takođe, lijepo bih zamolio Milana Kneževića da zauzda ili stavi brnjicu njegovim junkerima koji prijete sa zaštićenih telefonskih brojeva. Ne zato što ih se bojim, nego što je strašno dosadno i glupo. Kako vas je, bre, volja, bre?  Neka bude toliko rečeno o izlivu paranoidne logoreje i hajkačkom ojkanju Milana Kneževića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve