Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Koprivica: Ne smije niko biti jači od države, odmah ispitati Lazovića

Međutim, UP i SDT nas sada obavještavaju da postoji osnovana sumnja da su krajem 2020. godine upravo ova lica počinila teška ubistva više lica na teritoriji Crne Gore, navodi Koprivica

Kako je gospodin Zoran Lazović, najodaniji DPS-ov aktivista i specijalac, vodio računa o bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori, nije ni čudo što je kriminal egzaltirao za vrijeme njegovog vršenja funkcije kao pomoćnika direktora Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, pa svjedočimo iz medijskih i objava nadležnih organa da su u prethodnim godinama pripadnici raznih kriminalnih klanova ubijali, kasapili, međusobno se obračunavali, rijetko po cijenu stradnja nedužnih ljudi, pripremali likvidacije javnih funkcionera i mnogo čega drugog, saopštio je poslanik Demokrata Momo Koprivica.

Naime, nakon što su najmonstruozniji kriminalci na čelu sa Belivukom, poznatijim kao Velja Nevolja, harali i ubijali Crnom Gorom, Lazović nas je u januaru 2021. godine sa sigurnog mjesta izvještavao da njegovi inspektori opake kriminalce drže na oku 24 sata i da ,, ako nijesu neprijatelji Crne Gore, nema potrebe da od bilo koga strahujemo”.

Međutim, UP i SDT nas sada obavještavaju da postoji osnovana sumnja da su krajem 2020. godine upravo ova lica počinila teška ubistva više lica na teritoriji Crne Gore”, navodi Koprivica.

Svakom čovjeku, kako kaže, sa zrnom zdravog razuma nameće se nekoliko pitanja:

1. Kako su Lazovićevi inspektori ,,držali na oku” ove kriminalce, ako su oni počinili više monstruoznih ubistava?

2. Ko su inspektori koji su ,,24 časa” posmatrali Belivuka i članove njegovog klana, i gdje su njihovi izvještaji?

3. Ko je ugostio Belivuka i njegovu opaku ekipu u Crnoj Gori, sa kim su sve imali susrete, kontakte i druženja i kakvi su im još bili planovi?

4. Zašto ćuti bivša postavka UP?

5.Koje kriterijume gospodin Lazović uzima kad ocjenjuje ko je neprijatelj Crne Gore, ako se neprijateljem ne smatraju poznati regionalni kasapini koji ubijaju građane usred naše zemlje?

6. Godpodin Lazović je očito drzao pod “budnim okom” učesnike litija u Crnoj Gori, naše građane koji su se borili protiv prekrajanja izborne volje u Budvi, ali zato nas je obmanjivao da regionalne kasapine drži pod budnim okom i da oni nijesu opasnost po CG i njene građane?

7. Kakvu će odgovornost snositi gospodin Lazović zbog propusta, netačnih informacija i obmana koje su dovele do ovakvih posljedica?

Činjenica je, kaže Koprivica, da je napravljena ogromna greška, koja je prouzrokovala katastrofalne posljedice – smrt više ljudi, ali i ugrožavanje bezbjednosti građana.

“Zbog nepravovremenog djelovanja, nesavjesnog izvršavanja službene dužnosti i mogucih drugih aspekata koji su doveli do ovakvih posledica i ugrozavanja bezbjednosti, pozivamo institucije da odmah ispitaju Zorana Lazovića, bivše rukovodstvo UP, sve inspektore koji su bili zaduženi za praćenje Belivuka i ostalih pripadnika tog klana, kao i da prikupe sve podatke kroz temeljnu i profesionalnu istragu ovog slučaja.

Svi slučajevi se moraju dovesti do kraja, država i instituicje se moraju obračunati sa svim kriminalnim klanovima i kriminalcima, jer od države niko ne može i nikada više neće biti jači i vjerujemo da će država u narednom periodu to i dokazati”, zaključuje Koprivica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Gaga
21.08.2021-15:59 15:59

Nema odvratnijeg brbljivca od ovoga. Daje sebi pravo da optužuje kao da Agitprop i 1945. Belivuk nije u vrijeme kad je bio u CG bezbjednosno interesantan ni u Srbiji, jer je bio blizak SNS i Vučiću, pa se obrati njima pa ih pitaj što nijesu obavjestili CG da se radi o krimosima?

tiktiktak
21.08.2021-23:08 23:08

Ovom dat podrsku odma ga treba poslat u Dobrotu na lijecenje!