Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Koprivica: Gradsko pozorište biće otvoreno u prvom kvartalu naredne godine

Neće Gradsko pozorište biti samo mjesto gdje će se igrati predstave, već sad imamo pripremljen program raznih događaja, panel diskusija, otvorenih prostora, mjesta gdje ćemo suočavati mišljenja. To će biti mjesto gdje je važno doći, objašnjava Koprivica

Gradsko pozorište biće otvoreno u prvom kvartalu naredne godine, kazao je dramaturg i direktor te institucije Stevan Koprivica, u “Pressingu” Gradske TV.

Kako je naglasio, to je jedino pozorište koje se trenutno gradi u Evropi, sa dvije dječje scene i jednom za odrasle.

“Konačno ćemo raspolagati sa svojim prostorom i publikom. KIC Budo Tomović nam je bio domaćin, a mi smo bili podstanari. Ovako ćemo biti svoji na svome, i moći ćemo da odlučujemo o repertoarskoj dinamici”, kazao je Koprivica.

On je istakao da Gradsko pozorište ima jedan od najboljih ansabala u regionu, pogotovo kada je riječ o mladim glumcima.

“Naš zadatak je da vodimo računa da studentima Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, ali i regionalnih fakulteta i da im omogućimo uslove za rad”, rekao je Koprivica.

Napominje da je „Kino Kultura“ bilo kultno mjesto za brojne generacije Podgoričana.

“Neće Gradsko pozorište biti samo mjesto gdje će se igrati predstave, već sad imamo pripremljen program raznih događaja, panel diskusija, otvorenih prostora, mjesta gdje ćemo suočavati mišljenja. To će biti mjesto gdje je važno doći”, objašnjava Koprivica.

U Gradskom pozorištu će, dodaje, sezona trajati cijele godine.

“Trenutno na repertoaru imamo 38 predstava, od kojih su dvije premijere”, kazao je Koprivica.

Kada je riječ o podgoričkoj publici, Koprivica ističe da je zahtjevna i stroga.

“Naše ljude interesuje pozorište, imaju afirman, i to su ljudi koji znaju kako da vrjednuju ono što se dešava u pozorištu”, naveo je direktor Gradskog pozoršta.

Vakcinacija pitanje opstanka naroda i države

Koprivica je, komentarišući to što premijer Zdravko Krivokapić i dalje izbjegava da se vakciniše protiv koronavirusa, ocijenio da bi upravo trebalo da pokaže da je vakcinacija pitanje opstanka naroda i države.

“Priča o antitijelima je maska. I ako ih imaš, oni se samouništavaju, pa ih ne možeš imati zauvijek. Vrlo je teško shvatiti premijera”, ističe Koprivica i zaključuje kako su antivakserske priče na pragu kriminala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve