Poslanik i potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica tvrdi da će DPS sigurno pristati na tehničku vladu, ali, kako navodi, odugovlači kako bi opozicija odustala od Sporazuma za budućnost i modela Vlade koju predviđa taj Sporazum.

Momo Koprivica

“DPS konstantnim zavrzlamama i bleferskim taktikama dovodi u pitanje rad Odbora i radnih odbora, isto kao što obmanjuje javnost po pitanju tehničke vlade.Šalju poruku da neće prihvatiti tehničku vladu, a svi znamo da ćete je prihvatiti”, poručuje Koprivica.

On podsjeća da je vladajuća partija i 2016. govorila da neće biti prelazne vlade, pa je bilo.

“Kao i što su Marković i Đukanović početkom jula govorili da nema priče o izbornim uslovima prije novembarskog kongresa DPS-a. I ta riječ je pala u vodu, a Briselski plan je usvojen. Govorili ste da nećete prihvatiti Briselski plan, pa ste i tu poklekli, a on je postao pravno obavezujući”, navodi Koprivica.

On smatra da je svima je postalo jasno da će biti tehničke vlade i da DPS politički blefira kako bi opstruirao rad Odbora i radnih odbora.

“Nakon što je Gvozdenović rekao da nema tehničke vlade, pitali smo ga: koja je vaša odgovornost ako je bude i da li ćete podnijeti ostavku ako bude tehničke vlade? Očigledno izbjegavanje odgovora od strane Gvozdenovića kroz nemušti iskaz i difuznu priču govori da je DPS po ko zna koji put uhvaćen u neistini i jeftinom blefiranju”, navodi se u saopštenju.

Argument DPS-a da nema tehničke vlade zato što 2016. godine opozicija nije priznala rezultate izbora iako je postojala tehnička vlada, prema njegovim riječima, otkriva suštinu njihovog pristupa.

“DPS želi da nekim lažnim ustupcima izbjegne usvajanje reformskih rješenja koja bi napokon stala na put izbornom kriminalu i oslobodila građane pritisaka. Dakle, DPS će sigurno pristati na tehničku vladu, ali odugovlači kako bi opozicija odustala od Sporazuma za budućnost i modela Vlade koju predviđa ovaj Sporazum. A, ukoliko nije taktika pozivamo Branimira Gvozdenovića da odmah saopšti da će podnijeti ostavku na sve partijske i javne funkcije ukoliko DPS nakon Kongresa ili kao npr. u januaru mjesecu nekim opozicionim partijama ponudi bilo koji model tehničke vlade”, navodi se u saopštenju.

Koprivica navodi da će Demokrate nastaviti sa prezentacijom novih reformskih rješenja koja će dovesti do prvih fer, poštenih i demokratskih izbora.

“Za nešto više od mjesec dana dostavili smo čak 75 rješenja koja potpuno eliminišu decenijske izborne krađe, manipulacije i prekrajanja izborne volje građana. Želimo izborni proces oslobođen uticaja crnih fondova, fantom birača, flomastera, zloupotreba državnih resursa,  i drugih vidova manipulacije, kao i  reformisane institucije koje će sprovoditi i kontrolisati izborni process”, zaključio je on.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve