Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Koprivica: Damjanović bio direktor UP kada je skinuta zabrana Belivuku, sada zaposlen u ambasadi u Beogradu

Koprivica je nakon toga kazao da se ne bi složio da rezultati preporučuju Damjanovića za obavljanje funkcije u Beogradu niti da će njegovo imenovanje doprinijeti borbi protiv kriminala

Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica kazao je na sjednici Skupštine da je uputio Vladi Crne Gore pitanje na osnovu kojih kriterijuma je donijeta odluka da se bivši v.d direktora Uprave policije Vesko Damjanović imenuje za vršioca određenih poslova u ambasadi Crne Gore u Beogradu.

-Ovo je pitanje od značaja za sagledavanje kadrovske politike Vlade u oblasti diplomatije i bezbjednosti. Građani imaju pravo da dobiju informaciju ko vrši javne poslove u njihovo ime. kazao je Koprivica.

Odgovarajuči na njegovo pitanje, državni sekretar MVP Ljubomir Mišurović kazao je da je Damjanović imenovan da obavlja poslove u ambasadi u Beogradu na osnovu zahtjeva direktora policije Zorana Brđanina u kojem je navedeno da se u cilju jačanja saradnje u borbi protiv prekograničnog kriminala ukazala potreba određivanja predstavnika na bilateralnoj osnovi.

-Navedeno je da je Damjanović angažovan na osnovu prethodnog iskustva i ostvarenih rezultata, kao i da bi njegovo angažovanje doprinijelo borbi protiv prekograničnog kriminala- kazao je Mišurović.

Koprivica je nakon toga kazao da se ne bi složio da rezultati preporučuju Damjanovića za obavljanje funkcije u Beogradu niti da će njegovo imenovanje doprinijeti borbi protiv kriminala.

-Damjanović je bio direktor UP onda kada je skinuta zabrana ulaska Belivuku u Crnu Goru. On je ili donio tu odluku ili nije smio, znao i umio da se suprotstavi onima koji su to odlučili. Umjesto da bude izveden pred sud on je nagrađen ovim javnim poslom. To je loša poruka kada je u pitanju bezbjednosni sektor i borba protiv organizovanog kriminala. Ako je propustio monstruoznog kasapina da uđe u Crnu Goru kako onda da on unaprijedi borbu protiv kriminala?, kazao je Koprivica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
01.12.2021-18:02 18:02

MISLJENJE DF Budva: Pejović je budvanski Miki Maus i sitni kradljivac Air max patika, a Radović je poznat kao Beba Guskić!A TEK STA MISLE O OVIM SPLACINAMA CETNICKIM KOPRIVICA I ALBIN CEMANU PIPIPIPIPIPIIIIIII DF 100 GODINA NAM ZIVITE KAD NESTO NEVALJA  NEVALJA AA I TACKA!