Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Kopredsjednice Ženskog kluba sa predstavnicama UNICEF-a za Crnu Goru

Sagovornice su se saglasile da im kao prioritetne aktivnosti u saradnji budu iznalaženje sistemskog rješenja za dva značajna problema u Crnoj Gori, a to su ugovoreni maloljetnički brakovi i nasilje nad djecom

Kopredsjednice Ženskog kluba Branka Bošnjak i Vesna Pavićević, sastale su se danas sa predstavnicama UNICEF-a za Crnu Goru, Sabinom Žunić, vršiteljkom dužnosti šefa Predstavništva UNICEF-a i Nelom Krnić, koordinatorkom Programa za monitoring prava djeteta.

Povod za sastanak bio je nastavak već uspostavljene dobre i efikasne saradnje UNICEF-a i Ženskog kluba. Sagovornice su se saglasile da im kao prioritetne aktivnosti u saradnji budu iznalaženje sistemskog rješenja za dva značajna problema u Crnoj Gori, a to su ugovoreni maloljetnički brakovi i nasilje nad djecom. U tom cilju se sagledavala i mogućnost što hitnijih izmjena zakonske regulative, u čemu Ženski klub može značajno da doprinese.

“Predstvnice UNICEF-a su skrenule pažnju da se mora usvojiti nova Strategija za prevenciju i zaštitu djece od nasilja, jer je prethodna istekla 2021. godine. U tom smislu se postigao dogovor, da Ženski klub i UNICEF upriliče zajednički sastanak sa Premijerom i Ministrom nadležnim za pitanje socijalnog staranja, kako bi se ovim temama dao prioritet i skrenula pažnja da je vrlo urgentno sistemski unaprijediti centre za socijani rad, kadrovski i prostorno, kako bi što kvalitetnije pružali usluge koje su vrlo značajne za prevenciju nasilja”, navodi se u saopštenju.

Sagovornice su se složile da UNICEF i Ženski klub vezuje isti cilj, a to je zaštita djece i žena, te se ubrzo očekuje i organizovanje zajedničkog panela kako bi se predstavio plan zajedničkih aktivnosti i skrenula pažnja na ove vrlo važne probleme u čije rješavanje treba hitno ići.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve