Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Konstruktivni predlozi i inicijative od CDT-a

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Centra za demokratsku tranziciju (CDT) Draganom Koprivicom, u okviru dijaloga i inicijative "Savez za Evropu", kroz koju se želi postići konsenzus o pitanjima važnim za prevazilažinje podjela i dinamičniji put ka Evropskoj uniji

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Centra za demokratsku tranziciju (CDT) Draganom Koprivicom, u okviru dijaloga i inicijative “Savez za Evropu”, kroz koju se želi postići konsenzus o pitanjima važnim za prevazilažinje podjela i dinamičniji put ka Evropskoj uniji.

Foto: RTCG

ako se navodi u saopštenju Vlade, u veoma konstruktivnom, kvalitetnom i sadržajnom razgovoru, premijer i predstavnici Vlade su dobili više prijedloga i inicijativa u cilju jačanja kredibiliteta institucija i povjeranja javnosti u njihov rad, kao i snaženja izbornog sistema.

“Podsjećamo da je Vlada pokrenula širok dijalog sa relevantnim društvenim akterima u cilju unapređenja integracionog procesa kao ključnog cilja državne politike, te završetka procesa sveobuhvatnih reformi i ukupnog napretka društva. Vlada Crne Gore će odgovorno i sa pažnjom razmotriti sve sugestije koje je dobila na današnjem sastanku od CDT-a i u odnosu na njih se odrediti u toku ili na kraju cijelog procesa”, poručeno je u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin, ministarka javne uprave Suzana Pribilović i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve