Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Konjević traži kontrolno saslušanje ministarke Injac zbog afere Kadeti

Prema njegovim riječima nužno je ispitati medijske optužbe i utvrditi da li je bilo diskriminacije i da li je ona inicirana željom za obračunom sa specijalnom tužiteljkom, jer bi to predstavljalo jasno antiustavno i antizakonsko djelovanje, zloupotrebu Vojske Crne Gore sa ciljem vršenja pritiska i onemogućavanja zakonitog rada drugih državnih organa

Predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević uputio je predsjedniku skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milanu Kneževiću inicijativu za kontrolno saslušanje ministarke odbrane Olivere Injac o “Prikupljanju informacija o eventualnim zloupotrebama prilikom konkursa za odlazak kadeta na vojne akademije u inostranstvu”.

U obrazloženju Konjevića se navodi da je ministarka odbrane Olivera Injac,  prema tvrdnjama više medija i objavljene dokumentacije, svjesno ignorišući odluke nadležnih komisija Ministarstva i izigravajući zakonske procedure, diskriminatorski odlučivala o odlasku kadeta na školovanje za pilote na Vojnoj akademiji u Grčkoj.

“Neophodno je da Odbor hitno utvrditi činjenično stanje i provjeri da li je je rang lista nadležne komisije Ministarstva mijenjana na način da je izvršena diskriminacija kandidata koji je ostvario najbolje rezultate. Ukoliko se utvrdi da se vršila nezakonita izmjena na štetu jednog od kandidata, onda je jasno da osoba poput Injac ne može ostati na mjestu ministarke odbrane zbog niza zloupotreba koje narušavaju ugled ministarstva”, smatra Konjević.

Prema njegovim riječima nužno je ispitati medijske optužbe i utvrditi da li je bilo diskriminacije i da li je ona inicirana željom za obračunom sa specijalnom tužiteljkom, jer bi to predstavljalo jasno antiustavno i antizakonsko djelovanje, zloupotrebu Vojske Crne Gore sa ciljem vršenja pritiska i onemogućavanja zakonitog rada drugih državnih organa.

“Zbog svega navedenog Vas molim da u najskorijem mogućem roku zakažete kontrolno saslušanje”, zaključio je Konjević.

Mediji su objavili da Injac već sedmicama, svjesno kršeći uslove javnog oglasa, ignorišući odluke nadležnih komisija Ministarstva i izigravajući zakonske procedure, opstruira odlazak kadeta Marka Mitrovića na školovanje za pilota na Vojnoj akademiji u Grčkoj, piše Pobjeda.

Marko Mitrović je sin specijalne tužiteljke Lidije Mitrović.

Tužiteljka Mitrović je početkom maja formirala predmet protiv ministarke odbrane na osnovu dvije krivične prijave koje je podnio nekadašnji direktor Direktorata za ljudske resurse Mihail Volkov.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve