Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Konjević: Svugde gdje bude moguće Crna Gora će podržati Kosovo

On je na konferenciji za novinare sa domaćinom, ministrom odbrane Kosova Armendom Mehajem naglasio da danas potpisani memorandum o saradnji u oblasti odbrane otvara mogućnosti za nove saradnje

Ministar odbrane Crne Gore Raško Konjević je danas u Prištini izjavio da Crna Gora, kao članica NATO-a, može pomoći Kosovu u oblasti odbrane i za članstvo u mnogim organizacijama.

On je na konferenciji za novinare sa domaćinom, ministrom odbrane Kosova Armendom Mehajem naglasio da danas potpisani memorandum o saradnji u oblasti odbrane otvara mogućnosti za nove saradnje.

“Smatramo da Crna Gora može pomoći Kosovu u ovoj oblasti, znajući da je članica NATO-a od 2017. godine. Na taj način ćemo intenzivirati saradnju, da sarađujemo gde god može, Crna Gora će pomoći Kosovu i drugim zemljama koje sa nama dele istu viziju, a to je, pored članstva u NATO, i članstvo u Evropskoj uniji“, dodao je on.

Mehaj je istakao kako je sastanak sa crnogorskim ministrom odbrane bio veoma plodan.

“Ponovo smo potvrdili snažnu saradnju naše dve zemlje na bilateralnom nivou i potpisali bilateralni sporazum“, rekao je Mehaj.

Prema njegovim rečima, potpisivanje sporazuma o bilateralnoj saradnji podiže saradnju u mnogim drugim oblastima, kao i u vojnom aspektu.

“Ovim sporazumom proširujemo saradnju u oblasti odbrane koja je neophodna u smislu bezbednosti, stabilnosti i demokratije između naše dve zemlje, ali i za dobrobit regiona“, dodao je Mehaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve