Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Konjević sjutra i prekosjutra na ministarskom sastanku zemalja NATO u Briselu

Ministri odbrane zemalja saveznica razgovaraće o važnosti jačanja partnerstava, u prvom redu sa EU, kao bitnog elementa koji doprinosi jačanju kohezije i pružanju odlučnog odgovora na potencijalne bezbjednosne izazove

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane, Raško Konjević učestvovaće sjutra i prekosjutra na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta u formatu ministara odbrane (NAC), koji se održava u sjedištu NATO u Briselu, saopšteno je iz tog resora.

Ministri odbrane zemalja saveznica razgovaraće o važnosti jačanja partnerstava, u prvom redu sa EU, kao bitnog elementa koji doprinosi jačanju kohezije i pružanju odlučnog odgovora na potencijalne bezbjednosne izazove.

Takođe, na agendi sastanka je razmjena iskustava o ispunjavanju zadataka sa agende Alijanse, kojima je cilj dalje unaprjeđenje sistema kolektivne odbrane.

“Zaključci sa sastanka ministara odbrane predstavljaće dobru osnovu za donošenje odluka koje će usmjeriti dalji rad, a u susret predstojećem Samitu koji će se održati 29. i 30. juna u Madridu”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve