Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Konjević sa Jukićem: Podrška Crne Gore evroatlantskim i evropskim integracijama BiH

Konjević je istakao posvećenost Crne Gore unapređenju dobrosusjedskih odnosa što je, između ostalog, sastavna komponenta doprinosa regionalnoj i međunarodnoj bezbjednosti

Poruka otvorenih vrata Evropske unije za zemlje Zapadnog Balkana bila bi podstrek za dalje reformske procese, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar odbrane, Raško Konjević, tokom današnjeg sastanka sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori, Branimirom Jukićem, saopšteno je iz Miniostarstva odbrane.

Konjević je istakao posvećenost Crne Gore unapređenju dobrosusjedskih odnosa što je, između ostalog, sastavna komponenta doprinosa regionalnoj i međunarodnoj bezbjednosti.

“Puna podrška Crne Gore evroatlantskim i evropskim integracijama BiH”, kazao je Konjević ocjenjujući da bi poruka otvorenih vrata Evropske unije za zemlje Zapadnog Balkana bila podstrek za dalje reformske procese.

Sagovornici su istakli da vjeruju da će odbrambena saradnja dvije države biti uspješna u budućnosti kao i do sada.

“Posebno su istakli važnost priprema za operacije podrške miru u Centru za obuku Oružanih snaga BiH (PSOTC), gdje pripadnici VCG pohađaju različite vrste kurseva i seminara. Takođe, mobilni trening timovi OS BiH u Crnoj Gori provjeravaju poznavanje engleskog jezika po NATO standardima, a zajednički se radi i na osposobljavanju timova VCG za autonomno buduće testiranje”, navodi se u saopštenju.

Konjević i Jukić razmijenili su mišljenje i o refleksijama koje na međunarodni mir i stabilnost ima invazija Ruske Federacije na Ukrajinu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve