Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Konjević: Radosavljević prima 3.000 eura mjesečno, bojim se da taj njegov ugovor nije jedini

''Definitivno je demotivirajuće za svakog u Ministarstvu da neki Goran Radosavljević koji by the way vrijeđa na društvenim mrežama koga stigne predstavljajući se savjetnikom premijera prima 3000 eura''

Lider SDP-a Raško Konjević upitao je danas na sjednici Skupštine ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića zna li ko je Goran Radosavljević, zaposlen u Vladi.

“Što se tiče Gorana Radosavljevića on je zaposlen po ugovoru o djelu u Ministarstvu finansija”, kazao je Spajić.

Konjević je kazao da je tačno da je Radosavljević zaposlen po ugovoru o djelu, te da prima 3.000 eura mjesečno.

“Čovjek koji ima i politički pedigre, koji je veoma aktivan u jednoj političkoj strukturi u Srbiji. Bojim se da taj ugovor nije jedini, to ću da provjerim. Dobio sam informaciju da isti takav ugovor Radosavljević ima i u Generalnom sekretarijatu Vlade i da se zato predstavlja savjetnikom premijera. A da vam ne govorim da je taj čovjek učestvovao u kreiranju zakonskih rješenja koja se poslije kritikuju. Maksimalne uštede, nigdje viška eura da ne ode, priča koju vi širite, i onda ugovor o djelu 3.000 eura. Definitivno je demotivirajuće za svakog u Ministarstvu da neki Goran Radosavljević koji by the way vrijeđa na društvenim mrežama koga stigne predstavljajući se savjetnikom premijera prima 3000 eura”, kazao je Konjević.

Spajić kaže da jeprogramski budžet rađen devet godina ia devet godina ništa nije urađeno.

“Za tri mjeseca smo mi uradili više nego neko za devet godina”, kazao je Spajić.

Mugoša Spajiću: Rekli ste da vam je žao što morate da me smijenite i da je to ultimatum DF-a

Poslanik M. Miomir Mugoša (DPS) pitao je u Skupštini ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića koliko je Uprava prihoda i carnina naplatila poreskih prihoda u periodu januar – septembar ove godine na crnogorskom primorju (Ulcinj, Bar, Budva, Tivat, Kotor, Herceg Novi), u odnosu na isti period prošle godine.

Spajić je odgovorio da je činjenica da su poreza i carina naplatili više u ovom periodu.

“Ja ne pričam samo poreski, ja sam rekao Uprava prihoda i carina. Ukupna bruto naplata Uprave prihoda i carina za januar septembar je na nivou 95.9 odsto naplate za uporedni period 2019. Kada bismo isključili prava četiri mjeseca u perodu od maja do septembra zabilježen je značajan rast prihoda. Ali prihoda Uprave prihoda i carina”, kaže Spajić.

Ostvareni rezultat pokazatelj je, kako kaže, snažnog oporavka ekonomske aktivnosti, nakon značajnog pada zabilježenog 2020.

Mugoša je odgovorio: “Znate li šta ste mi kazali kada ste me zvali da podnesem ostavku. Strašno mi je žao što moram da vas smijenim, zato što je to ultimatum DF-a. Ja Vam direktore Mugoša, predlažem da od 1. maja budete savjetnik u mom kabinetu.”

“Kada govorimo o prihodima, Vi ste rekli da su inspektori naplatili više nego 2020. što nije tačno. Naplaćeno je 50 miliona manje poreskih prihoda na crnogorskom primorju. Ne priznajem Vam da bolje poznajete prihodne strane budžeta. Maršalov plan je političko propagandni plan, zbog toga što je projekcija Vašu za povećanje prihoda nerealna. I MMF i Svjetska banka su rekli da je to rizično. Ja odgovorno tvrdim da je to nemoguća misija i da su rizici apsolutno veliki”, kaže Mugoša.

Poslanik Boris Mugoša (SD) pitao je Spajića koje mjere je Vlada preduzela u cilju smanjenja siromaštva djece.

Spajić je rekao da su Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i Vlada posvećeni pronalaženju načina da se smanji siromaštvo djece.

“Siromaštvo je globalni problem sa kojim se suočavaju najrazvijenije države, pa ni naša država ne može biti izuzetak. Najbolja investicija je ulaganje u djecu, ova Vlada je to pokazala, uvođenjem dječijeg dodatka, besplatnih udžbenika… cilj je da svako dijete ima pravo na dječiji dodatak”, odgovorio je Spajić.

Mugoša je kazao da je odgovor potvrdio da se veoma malo uradilo na smanjenju siromašstva.

“Siromaštvo se ne smanjuje jednokratnim davanjima. Ne može svako dijete da dobija dječiji dodatak. Ja imam dvoje djece, supruga i ja imamo primanja, i moja djeca ne treba da primaju dječiji dodatak. Ta sredstva treba da se usmjere na one koji nemaju. Ne treba ulagati u jednokratna i materijalna davanja nego u socijalni servis”, smatra Mugoša.

Mugoša kaže da ne treba dijete koje živi u nekim sjevernim opštinama da ima lošije usluge nego ono koje živi u centralnom dijelu.

Poslanik Marko Milačić (Prava Crna Gora) pitao je Spajića na koji način planira da poboljša standard penzionera, i kako komentariše opstrukcije prema projektu “Evropa sad”.

Spajić je rekao da je Evropa sad program koji je apsolutno održiv.

“Sljedeće godine ćemo imati budžetski deficit od 3.87 odsto, što je među najnižim u Evropi. Iako ćemo imati veliku reformu, držaćemo se fiskalne discipline i nećemo dozvoliti povećanje duga. Dug će se smanjiti, a ne povećati, kako tvrde pojedinci iz opozicije, na kraju 2022.”, objašnjava Spajić.

Što se tiče penzionera, Spajić kaže da je plan da već početkom godine bude blago povećanje.

“Onda ulazimo u jednu duboku reformu sa SB, to bi trebalo da rezultira jednim povećanjem za određene kategorije penzionera od jula sljedeće godine. On ćemo početkom 2023. imati treće povećanje. Tako da penzioneri mogu da očekuju za 13 mjeseci tri puta povećanje”, kaže Spajić.

Milačić je na to kazao da je povećanje u narednih 13 mjeseci tri puta, velika stvar.

“Ja znam da mnogima to izgleda bajkovito, ali tako izgleda kada se promijeni vlast. Imaćete u svim tim projektima našu duboku podršku. Ne postoji nijedan razloga da se opiremo ovakvim reformama, koje za cilj imaju povećanje standarda. Ovo je šansa koja se ukazuje jednom u ko zna koliko godina”, dodaje Milačić.

Kaže da će imati vrlo konstruktivan pristup budžetu, ne pomišljajući na bilo kakvu opstukciju.

Sjednicu možete pratiti na linku ispod.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
pero
29.11.2021-13:40 13:40

HAHAHAHA, bastovan sa Oxvorda, prodavac magle!