Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Konjević premijeru: Treba li da prepričavam razgovore sa sve slikama cvijeća koje ste donosili našoj bivšoj predsjednici?

''Premijer mora biti ozbiljan čovjek. Zamislite, kad bih ja bio kao Vi, pa prepričavao razgovore koje ste vodili sa mnom prije formiranja Vlade. Pa ste poslije govorili da tog Daku Davidovića ne poznajete, a dolazili ste sa njim''

Predsjednik SDP-a Raško Konjević kazao je tokom Premijerskog sata da se sa  premijerom Zdravkom Krivokapićem sastao uoči formiranja Vlade prošle jeseni, koji se nalazio u prisustvu biznismena Miodraga Dake Davidovića. On je Krivokapiću kazao da mora imati odgovornost kada nešto priča javno, aludirajući na njegovu raniju izjavu da mu je bilo planirano hapšenje.

“Premijer mora biti ozbiljan čovjek. Zamislite, kad bih ja bio kao Vi, pa prepričavao razgovore koje ste vodili sa mnom prije formiranja Vlade. Pa ste poslije govorili da tog Daku Davidovića ne poznajete, a dolazili ste sa njim. Slušali ste ga fantastično. Treba li da prepričavam razgovore sa sve slikama cvijeća koje ste donosili našoj bivšoj predsjednici. Bili gost u njenom stanu. Pa šta ste sve govorili o nekim ljudima u Parlamentu”, kazao je Konjević.

Premijer je o tvrdnji da mu se spremalo hapšenje, kazao da da institucije sistema pokažu mjeru djelovanja. Poručio je da to nije informacija bez izvora, a da taj koji želi da dokaže da to nije tačno, neka podnese krivičnu prijavu.

“Vrlo često, manipulatorski, želite da kažete da nijesmo dosljedni. Želite sjutra da kažete da sam slagao tom izjavom. Ne, ovo je izjava koja je tačna”, rekao je premijer Konjeviću.

Predsjednik SDP-a bio oštar u odgovoru, navodeći da premijer nije trepnuo, a rekao je laž.

“Sagoreće vas mlađani saradnici. Pođite u arhivu Ministarstva finansija, uzmite pravilnike. Nađite jedan pravilnik iz 2013. godine i vidite čiji je potpis. Na riječ saradnika vi ih “opalite” u javnosti. Tako ste se našli i oko izjave da će neko da vas hapsi. I kažete, neka neko istražuje. Pa nijeste vi običan građanin, vi ste premijer. Ne može premijer da bude šarlatan koji priča šta hoće. Premijer mora biti ozbiljan čovjek”, istakao je Konjević.

On je dodao ga nteresuje mene izvor, jer može biti samo institucijalni – ili ANB ili Uprava policije.

“Kad neko bude tragao za papirima Vaših mlađanih ministara, možda se i tu ponešto nađe. Ali ništa bez papira. Čuvajte se mlađanih ministara”, zaključio je lider SDP-.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petar Pan
30.07.2021-09:17 09:17

Raško ga k'o vazda istrese iz gaća.