Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Konjević – Popa: Demokratizacija podrazumijeva poštovanje Ustava i zakona

Na sastanku je, kako je saopšteno, razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori sa posebnim osvrtom na obaveze proistekle iz procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji

Poslanik Socijaldemokratske Partije Crne Gore Raško Konjević razgovarao je danassa šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom.

Na sastanku je, kako je saopšteno, razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori sa posebnim osvrtom na obaveze proistekle iz procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Konjević je istakao da iz dugogodišnje pozicije SDP-a da bude konstruktivan činilac na crnogorskoj političkoj sceni i njenog aktivnog zalaganja za euro-atlantske integracije proizilazi bojazan da ponašanje novoizabrane vlade ne ide u prilog ubrzanja kretanja Crne Gore ka članstvu u Evropskoj uniji.

„Preuzimanjem obrazaca ponašanja kojima je prethodna vlada osiguravala stagnaciju na ovom putu šalje se loša poruka i domaćoj javnosti i našim evropskim partnerima”, naveo je Konjević.

On je istakao da se posvećenost vrijednostima vladavine prava, javnom a ne tajnom djelovanju organa vlasti i raskidu sa nedemokratskim praksama mora pokazati konkretnim činjenjima.

“Do sada u nizu slučajeva nijesmo mogli prepoznati takvu orijentaciju nove vlasti”, rekao je Konjević.

Konjević je naglasio da je demokratizacija društva neodvojivo vezana za poštovanje Ustava i zakona Crne Gore a ponašanje bilo koje vlasti u nesaglasju sa njima ne može biti vjetar u leđa integracionim procesima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve