Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Konjević: Pogrešno tumačenje Zakona, ima i želje da se ospori građanski karakter države

Zamjenik predsjednika SDP Raško Konjević poručio je kako su nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u drugi plan potisnute brojna važna pitanja koja opterećuju gradjane, a tiču se njihovog ekonomsko socijalnog položaja i životnog standarda

Zamjenik predsjednika SDP Raško Konjević poručio je kako su nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u drugi plan potisnute brojna važna pitanja koja opterećuju gradjane, a tiču se njihovog ekonomsko socijalnog položaja i životnog standarda.

Konjević

Komentarišući proteste koji se održavaju nakon usvajanja Zakona, Konjević kaže da je legitimno pravo svakoga ko smatra da su mu ovim Zakonom ugrožena neka prava, da iskaže svoj protest na miran način.

“Sa druge strane, svjedoci smo da na sceni ima i previše isključivosti, kao i pogrešnog tumačenja Zakona čiji je krajnji cilj da se ovom pitanju, umjesto argumentima i činjenicama, pristupi propagandistički, uz neizostavno etiketiranje svih onih koji o ovom pitanju drugačije misle”, naglasio je zamjenik predsjednika SDP-a.

Dodaje kako smatra da je prisutna želja brojnih aktera u Crnoj Gori i van nje da se, kako kaže, ovo pitanje iskoristi i za određene političke ciljeve kojima se želi osporiti građanski karakter crnogorske države i njeno pravo da suvereno odlučuje o svim pitanjima.

“Crna Gora se ne smije vraćati u prošlost već mora jačati svoj građanski i multietnički karakter i što je posebno važno uspostaviti vladavinu prava i nezavisne institucije koje su najbolji garant njene stabilnosti i odbrane od neprimjerenih vanjskih uticaja. Vjerujem da građani žele da upravo političari doprinose spuštanju tenzija i boljem medjusobnom razumijevanju, kako bismo konačno obratili pažnju na brojne nagomilane probleme koji muče naše društvo, a o kojima se u posljednjih dva mjeseca malo ili nimalo razgovara”, zaključio je Konjević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve