Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Konjević o Spajićevom planu: Ne treba nam bajka, nego realna reforma na duži rok

''Broj nezaposlenih za godinu je veći za 11 hiljada. Stopa ''istorijska'' 23 odsto. Ne treba nam bajka, nego realna reforma na duži rok''

Broj nezaposlenih za godinu je veći za 11 hiljada. Stopa “istorijska” 23 odsto. Ne treba nam bajka, nego realna reforma na duži rok, poručio je predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević.

Konjević je prokomentarisao najavljenu reformu poreskog sistema, i najavljeno povećanje minimalca na 450 eura praćeno smanjenjem poreskih opterećenja na zarade.

Konjević je kazao da je Spajićevo najavljeno ostvarenje reforme tokom 2022. godine, nerealno.

“Kad su osnivali avio kompaniju rekli su koštaće nula eura, a poslije ispade preko 40 miliona. Sada kažu da će povećati prosječnu zaradu za 520 na 700 eura za 12 mjeseci. Broj nezaposlenih za godinu je veći za 11 hiljada. Stopa “istorijska” 23 odsto. Ne treba nam bajka, nego realna reforma na duži rok”, napisao je Konjević na Tviteru.

Podsjećamo, osim povećanja minimalca i smanjenja poreskog opterećenja na zarade sa 39 na 21 odsto, Spajić je najavio uvećanje prosječne zarade na 700 eura, ukidanje doprinosa za zdravstveno osiguranje, koji su u ovogodišnjem budžetu projektovani na 187 miliona eura, uvođenje neoporezivog dijela zarade do 700 eura bruto, povećanje poreza na dividendu, progresivno oporezivanje zarada i dobiti, uvođenje poreza na podizanje gotovine za pravna lica, povećanje akciza.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anonim
30.09.2021-13:27 13:27

Puno tajni, neistina i lične koristi u svakom dosadašnjem potezu Vlade i predstavnika vladajuće grupacije. Jedino saznajemo istinu, kada dođe do svađe oko raspodjele plijena i interasa. Tu, već, korist prevlada, a građanima se direktno saopšti enormna bezobzirnost i grabež