Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Konjević na sastanku ministara odbrane NATO zemalja u Briselu

Ministri odbrane će, kako je najavljeno, tokom predstojećeg sastanka razgovarati o ključnim odlukama donijetim na nedavno održanom Samitu

Potpredsjedik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević učestvovaće na sastanku ministara odbrane NATO zemalja koji se 12. i 13. oktobra 2022. godine održava u sjedištu NATO u Briselu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ministri odbrane će, kako je najavljeno, tokom predstojećeg sastanka razgovarati o ključnim odlukama donijetim na nedavno održanom Samitu, kao i smjernicama za njihovu implementaciju, a u cilju unapređenja cjelokupnog djelovanja Alijanse.

“Uzimajući u obzir kompleksne bezbjednosne prilike na istoku Evrope, ministri će razmatrati situaciju u Ukrajini, kao i modalitete za nastavak podrške ovoj zemlji. U kontekstu očuvanja stabilnosti na evropskom kontinentu, biće riječi o jačanju prisustva savezničkih snaga na istočnim granicama. Takođe, još jednom će biti naglašena važnost saradnje sa međunarodnim partnerima, u prvom redu EU, kako bi se ujedinjenim naporima uspješno suočili sa izazovima od zajedničkog interesa”, zaključuje se u saopštenju MO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve