Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Konjević: Dio vladajuće većine bi sa opozicijom mogao skratiti mandat Vladi

Smatra da sazrijeva svijest i u parlamentarnoj većini da trenutno funkcionisanje Vlade ne može više da daje efekta i da postaje, kako je rekao, karikatura od vladanja

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević kazao je da su 13. decembra odustali od izglasavanja nepovjerenja Vladi jer iz stranaka vladajuće većina ima signala da bi u saradnji sa opozicijom moglo da dođe do skraćenja mandata Vladi Zdravka Krivokapića. U intervjuu Televiziji Crne Gore, kazao je da je inicijativa taktički povučena.

“Postoje određeni signali da bi pojedine strukture iz parlamentarne većine bile sklone da, u saradnji sa opozicijom, prekinu mandat ovoj Vladi i mi smo to odlaganje napravili da bismo investirali u izgradnju povjerenja, a ne da bismo otvorili raspravu o povjerenju Vladi”, istakao je Konjević.

Smatra da sazrijeva svijest i u parlamentarnoj većini da trenutno funkcionisanje Vlade ne može više da daje efekta i da postaje, kako je rekao, karikatura od vladanja.

Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi je krajem novembra u skupšinsku proceduru predalo 40 poslanika opozicije, a da bi prošla potreban je glas 41 poslanika.

Crnogorska opozicija je 13. decembra povukla inicijativu na dan kada je u Skupštini trebalo da se raspravlja o njoj. Kako su tada pojasnili, imajući u vidu najavu Demokratskog fronta da će podnijeti inicijativu za skraćenje mandata Skupštine, a nakon što je ujedinjena opozicija pokrenula proceduru izglasavanja nepovjerenja Vladi, smatraju da bi bez odlaganja, trebalo otpočeti razgovore o formiranju nove skupštinske većine.

“Uvjereni smo da će doći do formiranja nove parlamentarne većine i, na taj način, biti stvorene neophodne pretpostavke za pad Vlade i razrješenje predsjednika Skupštine Crne Gore”, navedeno je u zajedničkom saopštenju opozicije.

Demokratski front je predložio da se Skupštini skrati mandat i da se ide na nove izbore.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
NIKOLA
22.12.2021-20:44 20:44

Bog vas cuo vjerujte  VISOKOSKOLOVANI DOKTORI NAUKA  KONJEVIC-ZIVKOVIC-STANKOVIC VUKSANOVIC-IVANOVIC -SEHOVIC-KONATAR-SEKULIC-MUGOSA- VUKOVIC —daleko najskolovanij NA CELU KONJEVICA I ZIVKOVICA  ZA SASTAV OSTALIH U VLADI!