Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Konjević: Crnoj Gori ne treba ruska marionetska vlada, pitajte Abazovića zašto je dao prioritet Beogradu

Takođe, dodao je, žao mu je što Crna Gora nije iskoristila šansu da ubrza svoje evropske integracije, već je premijer dao prioritet rješavanju odnosa sa Srpskom pravoslavnom crkvom, i to na štetu Crne Gore

Dobije li Crna Gora novu Vladu u kojoj će biti ‘stara’ većina, biće to proruska vlast, ocijenio je ministar odbrane i potpredsjednik odlazeće Vlade Raško Konjević u intervjuu kosovski Reporteri.net. Naglasio je da ne zna zašto je odkazeći premijer Dritan Abazović dao prioritet posjetama Beogradu.

“Žao mi je što smo u ovih 14 godina izuzetno dobre bilateralne saradnje između Crne Gore i Kosova imali dvije godine prekida u posjetama crnogorskih Vladinih zvaničnika”, rekao je Konjević.

On je istakao da se nada da će njegova posjeta na nivou potpredsjednika dati dodatan impuls da i drugi visoki funkcioneri u izvršnoj vlasti obrate više pažnje na to kako planiraju svoje međunarodne aktivnosti i posjete.

“Ne znam zašto je premijer Abazović prioritet dao posjetama Beogradu, a ne ravnomjernoj regionalnoj saradnji. Za to, kao i za datum njegove eventualne posjete Kosovu, ćete morati da pitate njega”, poručio je Konjević.

Takođe, dodao je, žao mu je što Crna Gora nije iskoristila šansu da ubrza svoje evropske integracije, već je premijer dao prioritet rješavanju odnosa sa Srpskom pravoslavnom crkvom, i to na štetu Crne Gore.

“Vezano za pitanje mogućnosti formiranja vlade od strane stare većine, samo ću reći da bismo u tom slučaju imali jasno pro ruski orjentisanu vladu i njene konstituente u državi koja je punopravna članica NATO-a. Crnoj Gori ne treba ruska marionetska vlada, već jasno pro evropski orjentisana, koja će to opredjeljenje pokazivati konkretnim djelima”, zaključio je Konjević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
12.09.2022-09:29 09:29

Govori čovjek koji glasovima URAe preuze vlast na Cetinju, a svojim glasovima predade URAi vlast u Ulcinju…