Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Konjević: Bez preciznih odgovora o Čoviću

Konjević ističe da nije dobio precizan odgovor na pitanje da li je Radule Čović kompromitovao ili pokušao da kompromituje podatke NATO-a

Član skupštinskog Odbora za bezbjednost Raško Konjević, nakon medijskih natpisa da je Radule Čović imenovan za saradnika VD direktora Obavještano-bezbjednosnog direktorata, zatražio je od ministarstva odbrane da odgovori da li je protiv Čovića vođen postupak zbog sumnje da je zloupotrebio položaj dok je bio u štabu NATO-a u Poljskoj, nakon čega je vraćen sa priprema za misiju u Letoniji.

Član odbora za bezbjednost i odbranu Raško Konjević ističe da nije dobio precizan odgovor na pitanje da li je Radule Čović, koji je prema medijskim navodima, kako kaže, postavljen za jednog od najbližih saradnika vršioca dužnosti direktora Obavještano-bezbjednosnog direktorata, kompromitovao ili pokušao da kompromituje podatke NATO-a.

“Da li je to lice, to vojno lice bilo na pripremama u NATO štabu u Poljskoj i da li je tokom tog boravka pripremama u smislu naredne NATO misije kompromitovalo ili pokušalo da kompromituje neke NATO podatke, da li je NATO o tome obavijestio Ministarstvo odbrane i da li je to vojno lice odmah vraćeno u Crnu Goru i protiv njega pokrenuti odgovarajući proceduralni postupci”, navodi Konjević.

Konjević od potpredsjednika Vlade i ministarke odbrane, ponovo kako kaže, traži odgovor na pitanje koje se odnosi na Čovića.

“Mene je novopostavljeni šef Odjeljenja u MO, gospodin Šaranović, zvao da se vidimo… Ja uz dužno poštovanje gospodina Šaranovića, osim insitutcionalno, nemam nikakvu potrebu da se gledam sa bilo kim. Dakle, sa jedne strane imate želju da privatno komunicrate s članovima Odbora, a s druge strane dajete saopštenja koja ne govore ni o čemu”, kaže Konjević.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Elemental
27.01.2021-22:51 22:51

Od kad bijase ona emisija o brodarskim kompanijama gdje su isprosipali SDP i Rasko se aktivirao