Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Počeo osmi kongres DPS

U Podgorici se danas održava Osmi kongres Demokratske partije socijalista (DPS), a očekuje se da za predsjednika stranke ponovo bude izabran Milo Đukanović

U Podgorici se danas održava Osmi kongres Demokratske partije socijalista (DPS), a očekuje se da za predsjednika stranke ponovo bude izabran Milo Đukanović.

foto rtcg.me

Na kongres su stigli makedonski premijer Zoran Zaev, predsjednik SPO Vuk Drašković, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, te predsjednik SDP-a Srbije Rasim Ljajić.

foto RTCG

DPS je saopštio da je današnji kongres najveći u istoriji te partije.

Kongres će danas izabrati i Glavni odbor od 146 članova, Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor.

foto RTCG

Na Osmom kongresu DPS-a biće 3.000 učesnika i domaći i inostranih gostiju.

Podsjećamo, Đukanović, koji je i predsjednik Crne Gore, jedini je kandidat za funkciju šefa stranke, a kandidat za njegovog zamjenika je Duško Marković, koji je premijer od izbora 2016. godine.

Glavni odbor DPS je utvrdio listu kandidata za stranačke funkcije, na kojoj je više od polovine novih lica – privrednika, ljekara, sportista, studenata.

Na listi nema bivših gradonačelnika Podgorice Slovoljuba Stijepovića i Miomira Mugoše, ni bivšeg ministra spoljnjih poslova Milana Roćena. Oni su glavni akteri nekih od afera, a nema ni bivšeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, ni guvernera Centralne banke Crne Gore Radoja Žugića.

DPS je na vlasti u Crnoj Gori od uvođenja višepartijskog sistema ili preimenovanja Saveza komunista 1990. godine, a Milo Đukanović šef partije već 21 godinu, od 1998. godine i rascepa u vladajućoj stranci, kada je njen dotadašnji predsjednik Momir Bulatović (1956-2019.) formirao Socijalističku narodnu partiju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve