Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Konatar: Više nema prostora za političko kalkulisanje, hitno izabrati novi TS

Razgovor unutar parlamentarne većine je neophodan, kaže Konatar

Prva tačka na kojoj će URA insistirati na sastanku parlamentarne većine jeste izbor novog Tužilačkog savjeta, poručio je Miloš Konatar potpredsjednik Građanskog pokreta URA i šef poslaničkog kluba „Crno na bijelo“.

On je ocijenio da je to najurgentnija stvar koja se očekuje od partija vlasti i da bez rješavanja iste nema dalje priče o reformskim procesima i stabilizaciji zemlje u mnogim aspektima.

„Podsjetio bih kolege i da smo krajem jula iskristalisali četiri imena za Tužilački savjet i da nije jasno zbog čega on nije još uvijek izglasan od strane većine poslanika u Skupštini Crne Gore. Zbog toga pozivam kolege da finalizujemo ovaj proces. Više nema prostora za političko kalkulisanje i odugovlačenje. Niko nema opravdanje u ovom trenutku da sabotira reformu Tužilaštva i opstruira izbor novog Tužilačkog savjeta“, poručio je Konatar.

On kaže i da bi nakon tog sastanka javnost vidjela postoji li spremnost parlamentarne većine da radi u interesu građana i države Crne Gore a to u ovom trenutku nesumnjivo predstavlja, kako navodi, hitan izbor Tužilačkog savjeta koji bi oslobodio put daljim reformskim procesima u sistemu.

„U svakom slučaju, ukoliko i dalje budemo imali blokadu unutar parlamentarne većine oko Tužilačkog savjeta, znači da neko svjesno blokira Crnu Goru na evropskom putu i opstruira borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. Dakle, razgovor unutar parlamentarne većine je neophodan, a prva tačka na kojoj insistiramo je izbor novog Tužilačkog savjeta i reforma Tužilaštva“, zaključio je Konatar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
triipoevra
13.09.2021-13:45 13:45

Jesili ti normalan izaberi 2/3 splacino izdajnicka sad nemate ni pola cenzusa biraca kraj i u smetliste kako dodjoste a jos ljepse podjoste trag vam se utro cetnicke splacine!