Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Konatar: URA i Abazović sigurno vode Crnu Goru ka EU

Konatar je, kako su saopštili, ponovio da je ključni politički cilj Građanskog pokreta URA i Vlade Crne Gore na čijem je čelu Dritan Abazović – ''članstvo Crne Gore u Evropskoj Uniji i da u tom procesu očekuje pomoć od Evropskih Zelenih''

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar na panelu posvećenom evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana kazao je da Građanski pokret URA i Dritan Abazović sigurno vode Crne Goru ka Evropskoj Uniji. Panel je održan kao dio 35. Kongresa Evropskih Zelenih koji se održava u glavnom gradu Letonije, Rigi.

Konatar je, kako su saopštili, ponovio da je ključni politički cilj Građanskog pokreta URA i Vlade Crne Gore na čijem je čelu Dritan Abazović – “članstvo Crne Gore u Evropskoj Uniji i da u tom procesu očekuje pomoć od Evropskih Zelenih”.

“Posvećeni smo evropskoj budućnosti i sprovođenju neophodnih reformi kako bi Crna Gora postala naredna članica EU. Vlada Crne Gore sa premijerom Dritanom Abazovićem će uraditi svoj dio posla kako bi naša zemlja bila spremna da postane dio evropske porodice, ali da bi proces doveli do kraja neophodna nam je vaša podrška i ja to ovom prilikom tražim od vas. Podržite nas. Podržite Crnu Goru” poručio je Konatar na panelu na kome su pored njega učestvovale poslanica Evropskog parlamenta Viola von Kramon i francuska senatorka Melani Vogel.

Iz GP URA napominju, 35. Kongres Evropskih Zelenih u Rigi otvorio je juče premijer Crne Gore i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

“Delegaciju URA pored Abazovića i Konatara čine i generalni sekretar Mileta Radovanić i članica Glavnog odbora Milena Vuković koji su imali više bilateralnih sastanaka sa članicama zelenih partija Evrope”, zaključuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve