Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Konatar: Nećemo podržati političare u Vladu, daleko smo od predloga DF i Demokrata

Konatar je naglasio da neće biti rekonstrukcije Vlade, a da političari budu njen dio

Potpredsjednik pokreta URA Miloš Konatar saopštio je večeras da su daleko od potrebne podrške 41 poslanika za rekonstrukciju Vlade na način kako je to predloženo sporazumom Demokratskog fronta i Demokrata.

-Možemo razgovarati o rekonstrukciji, ali da se sačuva suština – da Vlada ostane ekspertska i nestranačka – rekao je Konatar gostujući u emisiji Načisto na TV Vijesti.

Konatar je naglasio da neće biti rekonstrukcije Vlade, a da političari budu njen dio.

-Premijer je rekao da će razmatrati predlog iza kojeg stane 41 poslanik. Ja vam kažem večeras da predlog za rekonstrukciju u kojoj ćemo napraviti neki ‘hibrid’ nema podršku GP URA”. Ako svi ostanu pri stavu da žele političare u Vladi, to nije problem, ali jeste novi politički momenat, kazao je Konatar.

Konatar je kazao da su trenutno daleko od podrške 41 poslanika za rekonstrukciju Vlade na način kako je to predloženo sporazumom Demokrata i DF-a.

“Ukoliko dođe do novog momenta, da svi konstituenti većine, pa i premijer, žele političare u Vladi, onda to više nije ekspertska, već politička, stranačka Vlada- naveo je Konatar.

Potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica saopštio je da nije bilo  govora o konkretnoj raspodjeli resora, već da će se o tome dogovarati parlamentarna većine i premijer.

On je kazao da nema strast prema funkcijama odgovarajući na pitanje da li će biti ministar pravde.

– Ja ću biti borac za pravdu- poručio je Koprivica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve