Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Konatar: Izaberimo svih četvoro sudija Ustavnog suda i možemo dogovoriti datum izbora

Crna Gora je, kako je kazao Konatar u izjavi za medije, na još jednoj istorijskoj raskrsnici

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar pozvao je poslanike da 12. decembra izaberu svih četvoro sudija Ustavnog suda, te da nakon toga mogu dogovoriti datum izbora.

Crna Gora je, kako je kazao Konatar u izjavi za medije, na još jednoj istorijskoj raskrsnici.

“Mi kao odgovorni političari koji mislimo dobro građanima i državi nemamo pravo na grešku. Nemamo pravo da ostanemo zarobljeni u rovovima prošlosti, već moramo gledati u budućnost i kako da naša zemlja ide naprijed. Naša budućnost je Evropska unija i moramo ubrzati evropski put što će biti nemoguće ako ne postignemo kompromis do 12. decembra i ne izaberemo sudije Ustavnog suda, zato svi mi u Parlamentu i politici moramo doći do dogovora i time široko otvoriti vrata ubrzanom napretku ka članstvu Crne Gore u EU”, naveo je Konatar.

U tom smislu, ističe on, do dogovora mogu doći na sljedeći način.

“Podržavamo stav predsjednice Venecijanske komisije, najviših EU zvaničnika i naših međunarodnih partnera, što znači da na sjednici Skupštine Crne Gore 12. decembra izaberemo svih četiri sudija i time kompletiramo Ustavni sud. Dogovorimo datum prijevremenih parlamentarnih izbora koji bi bili u prvoj polovini naredne godine. Kompletirani Ustavni sud bi se po hitnom postupku izjasnio o ustavnosti Zakona o predsjedniku”, ponuda je Konatara.

Siguran je da je ovo konsenzus i rješenje u kome svi dobijaju ponešto, a niko ne dobija sve.

“Ovo je rješenje gdje nema pojedinačnih pobjednika, već je pobjednik društvo i naša evropska budućnost. Dakle, bez ucjena sa bilo koje strane, ako pokažemo minimum odgovornosti dogovor je blizu, a politički dogovor u interesu građana je naša obaveza, jer Crna Gora mora naprijed”, zaključio je Konatar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
02.12.2022-12:33 12:33

Jesuli ti sudije..iz cetnicke huhinje..ako jesu nema biranja..

Mahmut
02.12.2022-12:41 12:41

Koji jos psihicki POREMECENIK u CG smije sto vjerovat vama -prvo raspisat izbore pa tek onda SUDIJE da ne bude ponovo  ZAPRIJECENA ona cuvena  PRIJETNJA  tvog sefa u SKUPSTINI—POLA  1/2 CRNE GORE NECE SPAVAT-Nema u vas vise NIKO VJERE  od one polovine —jedino oni -SA KIM SI ONAKAV SI—!! CETNICIMA U CG  SE NIKAD NISTA  NIJE VJEROVALO !

COL
04.12.2022-09:28 09:28

Nemaš ti problema o ti je završeno samo reči za kad i za koga ti to treba.