Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Konatar: Dogovor oko sudija Ustavnog suda u narednih par dana

Proces se odvija u dobrom smjeru i ja očekujem postizanje dogovora oko sudija Ustavnog suda u narednih par dana, kazao je Konatar

Vjerujem da je svim političkim subjektima u Crnoj Gori jasno da je kompletiranje Ustavnog suda i izbor svih četvoro sudija naša najpreča obaveza i najvažniji državni interes u ovom trenutku. Proces se odvija u dobrom smjeru i ja očekujem postizanje dogovora oko sudija Ustavnog suda u narednih par dana, kazao je Miloš Konatar, poslanik Građanskog pokreta URA.

Kako je naveo u izjavi za medije, URA i poslanički klub “Crno na bijelo” će glasati za sva četiri kandidata za sudije Ustavnog suda.

“Očekujem da svi poslanici koji su za članstvo Crne Gore u EU glasaju za sva četiri kandidata za sudije Ustavnog suda. Ovo je test za sve – da li želimo deblokadu institucija i nastavak evropskog puta Crne Gore. Kao što smo i do sada u Skupštini Crne Gore glasali za sve kandidate za sudije Ustavnog suda, ali i za članove Sudskog savjeta, tako će biti i ovoga puta, jer na ličnom primjeru svi moramo pokazati odgovornost i obavezu da Crna Gora ostane na pravom evropskom putu”, poručuje Konatar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve